Μαρκογιαννάκης Δεν υπάρχει ίχνος υπόνοιας για εμπλοκή εσωκομματικών του αντιπάλων στην υπόθεση που τον οδήγησε στην παραίτηση του, προσπάθησε να πείσει ο Χρίστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής (15/1) σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά.
Ευχαρίστησε το προϊστάμενο του Υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη αλλά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, λέγοντας ότι συνεχίζει να πιστεύει και να τιμά τον πρωθυπουργό.
Οι ψηφοφόροι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ήταν άλλωστε όλα μελετημένα στην εντέλεια και η προσέλευση εξασφαλισμένη, όπως άλλωστε και η “ενωτική” εμφάνιση Νικηφοράκη.

Ο ίδιος μιλώντας είπε ότι διοργάνωσε αυτή τη συγκέντρωση προκειένου να ακουστεί το αίτημα όλου του κόσμου να μπει φραγμός σΆ εκείνους που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τηλεόρασης αντιδεοντολογικά.
Όσον αφορά φήμες περί εμπλοκής συναδέλφων του μέσα στη Νέα Δημοκρατία, στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε, είπε ότι δεν εμπλέκεται κανείς του εσωκομματικού χώρου.
Ανεβαίνοντας στην εξέδρα, ο κ. Μαρκογιαννάκης πέταξε λουλούδια στους συγκεντρωμένους, ενώ ένας φίλος του τού χάρισε μια κρητική λύρα και του είπε μια μαντινάδα.

Απελευθερομένος πλέον από το Υπουργικό αξίωμα, σε δύο συνεντεύξεις τυ, στο «Βήμα της Κυριακής» και στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Μαρκογιαννάκης επικρίνει ως δικονομικά λανθασμένες ορισμένες ενέργειες του κ. Λινού και κυρίως την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του ρώσου κακοποιού. «Να μάθει να κάνει καλά τη δουλειά του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης και κατηγορεί τον κ. Λινό για διαρροές ενεργειών του, που τροφοδοτούν τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Παράλληλα, διαψεύδει ότι η κριτική του έχει να κάνει με κόντρα μεταξύ κβέρνησης και Δικαιοσύνης.

Για τη δήλωση που οδήγησε στην παραίτησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης επαναλαμβάνει ότι την έκανε σε ιδιωτική συνάθροιση φίλων, προσθέτει ωστόσο ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει αυτές τις εκφράσεις.

Τέλος, κάνει ειδικ μνεία στον Γ. Βουλγαράκη λέγοντας ότι είναι λαμπρός πολιτικός και ότι θα είναι πολύ χρήσιμος για την ελληνική κοινωνία στο μέλλον.

Τελικά, στα Χανιά, η κριτική στη Ν.Δ. μπορεί να αποβεί ανθυγιεινή….

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

%d