Περιφερειάρχης - Υπουργός Εμπορικής ΝαυτιλίαςΟμόφωνα έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα σχετικά με την ένταξη μιας σειράς νέων έργων, που υποβήθηκαν ως προτάσεις στο πλαίσιο προκηρύξεων της Αρχής Διαχείρισης, στις οποίες εμπεριέχεται και το Αποθεματικό Επίδοσης ύψους 67 εκ. ευρώ καθώς και για διάφορα επί μέρους θέματα που αφορούν στο ΠΕΠ Κρήτης. Επίσης συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας «δεξαμενής έργων» απ΄ όπου θα επιλέγονται με ιεράρχηση έργα που θα εντάσσονται είτε στο περιφερειακό πρόγράμμα είτε στα τομεακά.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη καθώς και βουλευτών απ’ όλη την Κρήτη.

Κατά την διάρκεια της 8 ωρης συνεδρίασης ου Π. Σ, η οποία έγινε μέσα σε κλίμα συγκρητισμού, διατυπώθηκαν μια σειρά προτάσεων αλλά και προβληματισμού και ο κ. Τσόκας τόνισε ότι θα λάβει υπ’ όψη του όλες τις απόψεις που διατυπώθηκαν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πουθενά δεν χωρά πολιτική ή φιλική σκοπιμότητα .

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανέφερε ότι «Αντιμετωπίσαμε την Κρήτη ενιαία. Αναγνωρίζουμε το αναπτυξιακό έλλειμμα της Κρήτης και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια να ξεπεραστεί.» Πρότεινε στο Γενικό Γραμματέα να δημιουργηθεί μια δεξαμενή ώριμων έργων από την οποία με σωστή ιεράρχηση θα επιλέγουμε τα έργα, τα οποία θα εντάσσονται είτε στο Κοινοτικό Πλαίσιο είτε στα Τομεακά Προγράμματα. «Γνωρίζουμε την παράδοση που έχει η Κρήτη όσον αφορά στην υψηλή απορροφητικότητα και σκοπεύουμε να τη συνεχίσυμε» και πρόσθεσε ότι την προηγούμενη αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την είχε ζητήσει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές ώστε να μπορούν να είναι παρόντες.

Ο κ. Τσόκας στην εισαγωγική ομιλία του ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε μια σύντομη ανφορά στην μέχρι τώρα θητεία του ως Γενικός Γραμματέας, επισημαίνοντας ότι η απορροφητικότητα στις 15 Μαρτίου του 2004 ήταν 23% και σήμερα έχει φτάσει στο 32,1%. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι η μόνη που μοιράζει το αποθεματικό επίδοσης. Επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δεσμεύθηκε ότι το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα διεξαχθεί το πρώτο τρίμηνο του 2005 και θα ασχοληθεί με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σε σχέση με την κρίση που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Κρήτη είπε ότι η λύση είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ανάπτυξη θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Νόμο υπογράμμισε ότι μπορεί να φέρει μια επενδυτική Άνοιξη ενώ γα την Κρήτη σημείωσε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων. Τελειώνοντας, επεσήμανε ότι η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε, κ. Ρέντινγκ, ανακοίνωσε ότι ο ENISA θα εγκατασταθεί στο Ηράκλειο μετά τη δέσμευση της Περιφέρειας ότι θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του και σο κτιριακό αλλά και όσον αναφορά το διεθνές σχολείο.

ΒουλευτέςΣτη συνέχεια το λόγο πήραν βουλευτές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο αναπτυξιακό έλλειμμα της Κρήτης και συμφώνησαν στη ανάγκη να διεκδικήσουμε όλοι μαζί επιπλέον κονδύλια για την Κρήτη είτε από Εθνικούς είτε από Κοινοτιούς Πόρους. Παράλληλα, οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη «δεξαμενή των έργων.»

Ξεκινώντας την εισήγηση του ο Γ.Γ παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την περίοδο 2007-2013 ενώ από την Αρχή Διαχείρισης παρουσίασε την πρόταση της Ευρωπαϊκής πιτροπής για το Γενικό Κανονισμό των Διαρθρωτικών Ταμείων. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκφράζοντας τις απόψεις τους για τις προτεραιότητες κατά τη νέα προγραμματική περίοδο για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Όλοι συμφώνησαν ότι και στο Δ΄ΚΠΣ το βάρος πρέπει να πέσει στις υποδομές, όπου η Κρήτη αντιμετωπίζει ακόμα έλλειμμα.

Στη συνέχεια, ο Γ.Γ παρουσίασε την πρότασή του για την ένταξη μιας σειράς νέων έργων, που υποβλήθηκαν ως προτάσεις στο πλαίσιο προκηρύξεων της Αρχής ιαχείρισης, στις οποίες εμπεριέχεται και το Αποθεματικό Επίδοσης.

Κατόπιν, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν επί της πρότασης του Γ.Γ και ομόφωνα ενέκριναν την εισήγηση, μετά την απόσυρση των επιφυλάξεων του Νομάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαρρή επί των οδικών έργων και συγκεκριμένα επί του οδικού άξονα Χουδέτσι-Πύργος, ο οποίος τελικά συμπεριελήφθη στην πρόταση.

Παράλληλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφεραν τα έργα που κατά τη γνώμη τους θα μπορούσαν να έχουν ενταχθεί. Στο τέλος δήμαρχοι από όλη την Κρήτη, εξέφρασαν τα ιτήματά τους προς το Γ.Γ και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο κ. Τσόκας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Μετά από οκτώ ώρες, ολοκληρώσαμε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη τυ Περιφερειακού Συμβουλίου, τους παρευρισκόμενους, τους φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες όχι μόνο γιατί παραβρέθηκαν εδώ αλλά και για όλη την προεργασία που έκαναν. Θέλω να σημειώσω ότι η πρότασή μου, όπως διαμορφώθηκε, ήταν αποτέλεσμα διαβούλευσης που υπήρξε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η πρόταση του Γ.Γ εγκρίθηκε ως έχει, ομόφωνα, με την παράλληλη δημιουργία μιας «δεξαμενής έργων». Η δημιουργία αυτή στηρίζεται στην εξής απλή λογική: Η δουλειά του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ο Αναπτξιακός Σχεδιασμός. Με αυτή τη μορφή, θα πρέπει να υπάρχουν έργα που έχουν περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα τους δοθεί η ευκαιρία είτε από το Π.Ε.Π είτε από άλλους πόρους να χρηματοδοτηθούν. Έτσι λοιπόν επελέγησαν από τους παρευρισκόμενους Νομάρχες και Προέδρους των ΤΕΔΚ προτάσεις προς ένταξη. Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή την παράλληλη λίστα θα ενταχθούν έργα που είναι ώριμα και άπτονται της αναπτυξιακής πορείας κάθε νομού. Εδώ θέλω να σημειώσω ότι είδαμε τη Κρήτη συνολικά και όχι ανά νομό γιατί μας

ενδιαφέρει η συνολική ανάπτυξη της Κρήτης και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε. ]

Ειδικά για το νομό Ηρακλείου, όσον αφορά στους κάθετους άξονες: Για το δρόμο Ηράκλειο-Μεσσαρά οι πόροι θα προέλθουν, όπως έχω ξαναπεί, από τη κεντρική Διοίκηση. Γιατί το Π.Ε.Π Κρήτης δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος αυτών των καθέτων οδικών αξόνων. Μετά από πρόταση του κ. Σαρρή, ο οδικός άξονας Χουδέτσι- Πύργος, όπως έγινε δεκτό από όλους, συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη πρότασή μας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο προς έγκριση. Ολοκληρώνοντας θέλω να σημειώσω την καλή διάθεση που είδα από όλους προκειμένου να προχωρήσουμε και στο άμεσο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και παραπέρα.

Ερ: Με ποια κριτήρια θα κρίνονται τα έργα για να ενταχθούν.

Απ: Θα προκρίνονται τα έργα με βάση την ωριμότητά τους και την αναγκαιότητα τους και συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, των Νομών, των Δήμων. Είναι ξεκάθαρο ότι η εισήγηση του Γενικού δεν ήταν αποτέλεσμα καμιάς μεροληψίας.

Από το Περιφερειακό ΣυμβούλιοΕρ: Πώς θα εντάσσονται τα έργα;

Απ: Πρώτα θα εξεταστεί ποια από τα έργα αυτά είναι πράγματι ώριμα και σοβαρά και μετά θα γίνει μια επεξεργασία από τη Διαχειριστική Αρχή. Έτσι λοιόν θα δημιουργηθεί αυτή η δεξαμενή και όποτε παρουσιάζεται η ευκαιρία θα αντλείται έργο και θα εντάσσεται.

Ερ: Πότε θα ενταχθούν τα έργα;

Απ: Μέσα στους επόμενους μήνες. Το ότι έχουν εγκριθεί τα έργα δεν σημαίνει ότι αμέσως εντάσσονται. Ξεκινάει η διαδικασία της ένταξης. Εγώ υπογράφω συνεχώς εντάξεις έργων προηγούμενων Περιφερειακών Συμβουλίων. Είναι μια δυναμική διαδικασία.

Απ: Αυτά που υπήρχαν στην εισήγησή μου είναι δεδομένα. Τα άλλα που μπήκαν ως «δεξαμενή» αποτελούν την ίδια λίστα, από άποψη βαρύτητας και αυτό σημαίνει ότι αν ένα έργο που υπάρχει στην εισήγησή μου δεν προχωράει δεν θα παραμείνει έτσι και αλλιώς μέσα διότι αποτελούσε την πρώτη πρόταση, η οποία εμπεριέχεται στην εισήγηση. Δεν υπάρχουν αγκυλώσεις αλλά προσπάθεια να υπάρξει άμεση απορροφητικότητα και να γίνουν έργα.

Ερ: Πού εντάσσεται η πρόταση του κ. Σαρρή;

Απ: Από τα έργα που βρίσκονται στη δική μου πρόταση θα χρηματοδοτηθούν μόνο όσα είναι ώριμα και μπορούν να προχωρήσουν. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του κ. Σαρρή.

Βέβαια έμειναν έξω μια σειρά έργα, για τα οποία δεν έγινε καν συζήτηση, όπως η ανάπλαση ης Σπιναλόγκας, η οποία έμεινε στη μέση.

 

Α. Οδοποιία
1 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΓΓΕΛΙΑΝΑ – ΒΟΑΚ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΛΛΙΟΥ ΡΕΜΑ) 1.500.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2 ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ 2.000.001,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
3 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑ – ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ – ΖΑΚΡΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓ.ΦΩΤΙΑ – ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ 4.000.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
4 ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟ Δ.Δ.ΚΡΙΤΣΑΣ 300.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
5 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ-ΑΝΩΠΟΛΗ 3.956.590,00 ΧΑΝΙΩΝ
6 ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗ 2.000.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΒΡΥΣΙΝΑ 1.000.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Β. Λιμενικά
1 ΛΙΜΑΝΙ ΣΗΤΕΙΑΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ΦΑΣΗ 8.800.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 700.000,00 KΡΗΤΗ
Γ. Υγεία Πρόνοια
1 ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 234.776,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 463.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ” ΦΙΛΟΙ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ” 600.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
4 ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 850.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5 ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΜΠΕ ΝΕΡΟΚΟΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 374.658,26 ΧΑΝΙΩΝ
6 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (Δ. ΓΑΖΙΟΥ) 68.995,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ . ΧΑΝΙΩΝ 650.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
8 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΤΩ – ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 293.269,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
9 ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟ 590.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΠΑΙΩΝ 13.950,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
11 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 13.500,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
12 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 285.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
13 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ / ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ 13.950,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
14 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΛΟΥΚΩΝΑ 13.950,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
15 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ Δ.Δ ΑΓ. ΔΕΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ – ΚΟΚΟΥΡΑΚΕΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ 550.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
16 ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) 30 ΑΤΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 70.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
17 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΘΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ 900.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18 ΠΑΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Δ. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ 342.200,00 ΧΑΝΙΩΝ
19 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 16.461,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
20 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ 11.160,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
21 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ / ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΤΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΡΗΤΩΝ 13.950,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
22 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ 150.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
Δ. Πολιτισμός
1 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΟΥΡΝΙΩΝ 162.200,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΖΑΚΡΟΥ 370.070,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
3 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ Ι. Ν. ΑΓ. ΤΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ 190.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΥΛΑΚΗΣ 71.980,00 ΧΑΝΙΩΝ
5 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΣΤΕΡΟΜΙΝΩΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ ΦΥΛΑΚΗΣ 20.414,00 ΧΑΝΙΩΝ
6 ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΡΙΩΡΟΦΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΞΕΝΩΝΑ 230.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
7 ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ – ΟΙΚΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΣΣΑΝΟΥ 427.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
8 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ 113.045,00 ΧΑΝΙΩΝ
9 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΚΑΛΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 790.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
10 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΑΓΡΕΠΑΥΛΗΣ ΠΙΤΣΙΔΙΩΝ 220.100,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
11 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟ-ΕΘΝΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΜΑΡΙΟΥ 355.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
12 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 90.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
13 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ 249.450,00 ΧΑΝΙΩΝ
14 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ¨ΒΡΥΣΗΣ ΜΑΡΗ” ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ 49.623,00 ΧΑΝΙΩΝ
15 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΙΡΩΝ 434.192,22 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
16 ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Δ.Δ ΓΑΛΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 299.980,00 ΧΑΝΙΩΝ
17 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΚΡΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ – ΜΑΛΕΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ 240.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
18 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ Ι. ΔΡΟΥΛΙΣΚΟΥ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΕΣΚΙΑΝΑ ΜΕΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ 250.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
19 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 580.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
20 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΥΡΟΥ 335.208,00 ΧΑΝΙΩΝ
21 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΚΑΡΑΘΟΥ 100.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
22 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. Ν. ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ (ΜΕΤΟΧΙ ΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ) 90.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
23 ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ Ι. ΜΟΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 65.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
24 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ DEI MEZZOΣΤΗΝ ΕΤΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 296.447,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
25 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 140.300,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
26 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Ι. ΝΑΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 300.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
27 ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΟΥ 295.456,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
28 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΒΗΣ 130.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
29 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ 45.072,76 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
30 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΚΙΘΑΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΩΝΑ 45.072,76 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
31 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΡΦΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΩΝΑ 82.600,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
32 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΓΑΛΑΚΤΟΥΣΑΣ) ΑΠΟΜΑΡΜΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΥΒΑ 60.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
33 ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΕΡΕΙΠΙΟΥ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ 89.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
34 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΞΟΥ 300.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
35 ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΩΝ ΣΠΗΛΙΟΥ 270.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
36 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΥΛΙΣΟΥ 343.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
37 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΙΣΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 33.069,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
38 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΙΑΣ 161.719,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
39 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ Δ.Δ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ 65.262,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
40 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ 177.952,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
41 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ 109.595,00 ΧΑΝΙΩΝ
42 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ 86.595,00 ΧΑΝΙΩΝ
43 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ 117.645,00 ΧΑΝΙΩΝ
44 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΟΠΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ 101.660,00 ΧΑΝΙΩΝ
45 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ 126.845,00 ΧΑΝΙΩΝ
46 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ 115.460,00 ΧΑΝΙΩΝ
47 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΟΠΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ 80.960,00 ΧΑΝΙΩΝ
48 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ 90.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
Ε. Δασικά Έργα
1 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ 300.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
2 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΟΥΣ ΑΡΜΟΥ ΡΟΔΟΒΑΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ 240.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΒΛΑΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ 260.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
4 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ 300.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
5 ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 79.465,09 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 42.004,51 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΥ ΔΑΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 37.195,75 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
8 ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ» ΔΗΜΟΥ ΚΦΙΝΑ 484.727,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9 ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΝΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 527.212,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
10 ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΕΒΕΛΗ 144.297,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
11 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ”ΚΟΥΛΕ” ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 50.728,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
12 ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΦΕΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ», ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Δ. ΟΡΕΙΝΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ 242.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
13 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΡΙΝΟΣ», ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΠΕΜΠΟΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Δ. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΙΒΑΔΑΚΙΑ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ.Δ. ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ 172.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
14 ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 240.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
15 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΥΚΟΦΥΤΩΝ ΛΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 352.000,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
16 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΑΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΡΟΔΑΣΟΥΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 266.504,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
17 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΣΥΛΛΙΟΥ ΄΄ΚΟΥΛΕ΄΄ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΙΡΩΝ 80.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΔΑΣΟΥΣ ΘΕΡΙΣΟΥ 129.486,00 ΧΑΝΙΩΝ
19 ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΔΙΚΤΗ 186.445,37 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
20 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΙΤΣΑΣ – ΚΑΘΑΡΟΥ – ΤΑΠΩΝ 192.900,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
21 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 67.687,21 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
22 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΕΝΔΗΜΙΚΩΝ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΡΧΙΔΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΙΔΗ 18.137,85 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
23 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 90.000,00 ΛΑΙΘΙΟΥ
24 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΚΑΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ 145.835,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
25 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΚΡΑΣΙΟΥ 35.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
26 ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΡΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ 690.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
27 ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΊ΄ 50.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
28 ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΙΝΑΣ- ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ- ΑΝΑΤΟΛΗΣ 320.000,00 ΑΣΙΘΙΟΥ
29 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΝΑΒΙΑΝΟ – ΑΣΤΡΑΚΙΑΝΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΡΤΕΡΟΥ 230.876,94 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
30 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΤΗΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΩΝ 30.000,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
31 ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΟΥΡΝΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 105.300,00 ΧΑΝΙΩΝ
ΣΤ. Βιομηχανία Βιοτεχνία
1 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 1.735.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2.000.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΗΣ 1.480.825,00 ΕΘΥΜΝΗΣ
4 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 405.262,33 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
5 ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 3.313.912,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ 1.100.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ζ. Εγγειοβελτιωτικά Έργα
1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ 3.822.033,27 ΧΑΝΙΩΝ
2 ΕΡΓΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΘΡΑΨΑΝΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 665.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΜΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. 350.000,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
4 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΛΑΜΠΙΝΗΣ – ΣΠΗΛΙΟΥ – ΑΚΟΥΜΙΩΝ 450.000,00 ΡΕΘΥΜΝΗΣ
5 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΠΡΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 145.199,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Η. Εκπαίδευση
1 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 299882,02 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Θ. Αστικές Αναπλάσεις
1 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 600.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΧΑΝΔΑΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 908.660,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3 ΠΕ-2 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ Ι.Μ. ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 610.930,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 945.000,00 ΛΑΣΙΘΙΟΥ
5 ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ 400.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
6 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΧΙΑΝΩΝ 1.400.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
7 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΛΙΩΝ 400.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
8 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Ν.ΧΑΝΙΩΝ 300.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
9 ΑΝΑΠΛΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 360.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
10 ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 400.000,00 ΧΑΝΙΩΝ
11 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 400.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
12 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 700.000,00 ΡΕΘΥΜΝΟΥ
13 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΑΖΙΟΥ 815.000,00 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos