από τη συνάντηση στη ΠεριφέρειαΤην έντονη αντίδραση τους με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο ότι στο νομοσχέδιο του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα εξαιρείται η Κρήτη της παρουσίας ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, εξέφρασαν σήμερα με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης είχαν συναντήσει νωρίτερα στην Περιφέρεια η διευθύντρια και ο αρχισυντάκτης της ΕΡΑ Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη, και Κώστας Βασιλάκης, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους για την κατάργηση της ΕΡΤ-ΕΡΑ αλλά και για τα δημοσιεύματα που (επικαλούμενα πληροφορίες) εξαιρούν από το νέο χάρτη των Περιφερειακών Σταθμών την Κρήτη.

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο τα στελέχη της ΕΡΑ ενημέρωσαν σε άλλη συνάντηση και τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη ενώ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με στελέχη της Κυβέρνησης και βουλευτές.

Οι κ.κ. Αρναουτάκης, Κουκιαδάκης, Κουράκης σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ανέφεραν ότι είναι απαράδεκτο-αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα- η Κρήτη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας να αδικείται, και να μην έχει δημόσια ραδιοτηλεοπτική μονάδα, επισημαίνοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιδράσουν δυναμικά.

Μάλιστα ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε άμεσα να κλειστεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παντελή Καψή όπου αντιπροσωπεία της Περιφέρειας και της ΠΕΔ θα τον ενημερώσουν για το όλο θέμα αλλά και για την αναγκαιότητα της παρουσίας στην Κρήτη δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής μονάδας, αφού το νησί είναι μια δυναμική Περιφέρεια και το νοτιότερο άκρο της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής επικράτειας.
από τη Περιφέρεια Κρήτης
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: