Σεραφείμ Τσόκας

Γενικός Γραμμ. Περιφ. Κρήτης

Ηγετικό ρόλο κατέχει πλέον η Κρήτη στην Επιτροπή των Νησιών αφού ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της κατά την διάρκεια ης 32ης Γενικής Συνέλευσης της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CPMR), που πραγματοποιείται στο Stavanger (Rogaland) της Νορβηγίας.
Με την εκλογή του κ. Τσόκα στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Νησιών της CPMR γίνεται πράξη η ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεθνούς παρουσίας της Κρήτης .

Ο Γ. Γ της Περιφέρειας ευχαρίστησε θερμά τους συνέδρους για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς την Κρήτη και το πρόσωπο του και υποσχέθηκε να εργασθεί ακούραστα για την υλοποίηση των ιδεών και των στόχων που θα αποφασίσουν συλλογικά.

Η 32η Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CPMR) συνεχίζεται σήμερα και αύριο, με θέματα που αφορούν στην ενέργεια και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, στη θαλάσσια διάσταση της Ευρώπης, στο μέλλο της εδαφικής συνοχής, καθώς και στο μέλλον της διαπεριφερειακής συνεργασίας στην Ευρώπη.

Τον Γ.Γ., κατά την επίσκεψή του στη Νορβηγία για τη 32η Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CPMR) συνοδεύει η υπεύθυνη Διεθνών Σέσεων και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, κ. Αλκμήνη Μηναδάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos