Αρναουτάκης, δήμαρχοι«Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων για την παραμονή των τμημάτων των ΤΕΙ  στις πόλεις του νησιού μας που υπάρχουν σήμερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και περιφερειακούς συμβούλους του Λασιθίου. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί προχωρούμε» είπε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει για το θέμα στην Αθήνα συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Περιφερειάρχης παρόντων των Δημάρχων του Λασιθίου αλλά και Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε επίκληση της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για στήριξη του αιτήματος παραμονής των τμημάτων του ΤΕΙ  και στις τρεις πόλεις του Λασιθίου υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το αίτημα της παραμονής του τμήματος των δομικών έργων στο Ηράκλειο.

« Υπάρχει ίδια αντιμετώπιση για όλα τα τμήματα αλλά προέκυψε μεγαλύτερο πρόβλημα με το Λασίθι και για αυτό κάναμε αυτή τη συνάντηση, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μαζί για την παραμονή αυτών των τμημάτων στο Ηράκλειο και στο Λασίθι » δήλωσε ο Περιφερειάρχης στα ΜΜΕ ερωτηθείς για το σκοπό της συνάντησης. Στο ίδιο πνεύμα ενότητας και κοινού αγώνα τάχθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

«  Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης όλοι μαζί ενωμένοι αποφασισμένοι θα διεκδικήσουμε την παραμονή και των  τμημάτων  και στις τρεις πόλεις του νομού Λασιθίου. Αν δεν υπάρξει παραμονή των τμημάτων στο Λασίθι  όπως έχουμε πει όλοι οι αιρετοί θα φύγουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης δήλωσε : «Το Λασίθι είναι εδώ και ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε μια κοινή κατεύθυνση. Τα τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στο νομό του Λασιθίου να παραμείνουν αριθμητικά στις πόλεις που λειτουργούν», ενώ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης  επισήμανε : «  το Λασίθι είναι επί ποδός πολέμου, έχουμε παρατήσει τις δουλειές μας για αυτό ήρθαμε να δούμε και τον Περιφερειάρχη σήμερα  του ζητάμε τη συμπαράστασή του ».
από τη Περιφέρεια Κρήτης
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: