Το πλοίο με κλίση

Sea Diamond

Μνήμες, άσχημες, ήρθαν ξανά στο νου, λίγο μετά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης όταν το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, κατά τη διαδικασία κατάπλου στο λιμάνι της Σαντορίνης, προσέκρουσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε ύφαλο, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα μεγάλη κλίση και να παρασυρθεί από τα ρεύματα κοντά στην ακτή. Όμως, αυτές ακριβώς οι μνήμες, του Express Σαμίνα, ήταν η αιτία να κινητοποιηθούν άμεσα, οι πάντες και να αποβιβαστούν λίγες ώρες μετά στο λιμάνι όλοι οι επιβάτες σώοι και αβλαβείς χωρίς ούτε καν να βραχεί ένας από αυτούς.

Το ατύχημα συνέβη κάτω από, αδιευκρίνιστες για την ώρα, συνθήκες, παρά τον πολύ κλό καιρό. ¶μεσα κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, αλλά και ντόπια για να εκκενώσουν το πλοίο. Ο Θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας συντόνιζε την επιχείρηση έχοντας εικόνα και από αέρος από τα ελικόπτερα που είχαν φτάσει στη περιοχή. Αφού διαπιστώθηκε ότι εν υπήρχε άμεσος κίνδυνος βύθισης, με σχέδιο και αργά, χρησιμοποιώντας κυρίως ντόπια πλεούμενα, οι 1170 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος μεταφέρθηκαν ασφαλείς στον κόλπο Αθηνιό.
Το μεγαλύτερο μέρος της εκκένωσης πραγματοποιήθηκε με το μικρό ferry «Νήσος Θηρασία», το οποίο πλησίασε το Sea Diamond από τα πλάγια και άρχισε να παίρνει με ασφάλεια επιβάτες.

Το Νήσος Θηρασία, παραλαμβάνει επιβάτες

Sea Diamond

Η πλειονότητα των επιβατών είναι Αμερικανοί και Γερμανοί, τους οποίους μετά από επαφές της Υπουργού Τουρισμού με τους ξενοδόχους της Σαντορίνης, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία του νησιού έως ότου τους παραλάβει άλλο σκάφος για να τους μεταφέρει στο Πειραιά.

Το Sea Diamond, ανήκε στην «Louis Hellenic-Cruises», και πραγματοποιεί κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά, σε Ρόδο, Μύκονο, Κουσάντασι, Ηράκλειο, αντορίνη, Πειραιά.
Το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλή, υπήνεμο, όρμο της Σαντορίνης, για να το επιθεωρήσουν δύτες με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά τελικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, βυθίστηκε.

Με τη πάροδο των ωρών, διαπιστώθηκε ότι αγνοούνται δύο Γάλλοι, πατέρας και κόρ. Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται μαζί με το γιο της, γνωστοποίησε πως τα ίχνη του συζύγου και της κόρης της είχαν χαθεί, αφότου είχε ολοκληρωθεί η εκκένωση του κραζιερόπλοιου και η ίδια είχε επιβιβαστεί σε άλλο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά

Ο Yπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άριστα σε όλα τα επίπεδα στο σημερινό περιστατικό και πως θα γίνουν έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: