Συνεχίζει να καίει σε σημεία πλέον, δασική, καλιεργημένη και χορτολιβαδική έκταση στο δάσος του Σελάκανου, η φωτιά που άναψε τη Παρασκευή από άγνωστη για την ώρα αιτία, έχοντας κάψει πάνω από 2000 στρέμματα εκ των οποίων τα 1000 είναι αιωνόβιο δάσος. Παρά την επέμβαση 20 πυροσβεστικών οχημάτων και 2 ελικοπτέρων, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και σήμερα ο ένταση του ανέμου έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα συνεχείς αναζωπυρώσεις. Όλη η δύναμη των οχημάτων και ανδρών παραμένει εκεί και γίνονται ρίψεις από αέρος από δύο ελικόπτερα που εναλάσσονται. Στη περιοχή ακόμα βρίσκονται 3 πεζοπόρα τμήματα διότι δεν υπάρχουν δρόμοι στο σημείο όπου υφίσταται η φωτιά.

Να σημειωθεί ότι πολλές είναι οι απόπειρες τα τελευταία χρόνια για το κάψιμο του δάσους, χωρίς ποτέ να έχει συλληφθεί εμπρηστής. Προφανώς και κάποιοι έχουν κάποιες βλέψεις «ανάπτυξης», τις οποίες εμποδίζει το δάσος, το οποίο θα πρέπει να εκμηδενιστεί.

Επίσης η περιοχή τα τελευταία χρόνια βρίθει μελισσοσμηνών και μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα, ορισμένοι από τους οποίους καίνε το δάσος για να κάνουν χώρο για τις κυψέλες, είναι δε οι πρώτοι που φορτώνουν και εξαφανίζονται με το άκουσμα της φωτιάς. Παρά τις προσπάθειες των ντόπιων να περιοριστεί το φαινόμενο, το αποτέλεσμα, μηδέν. Αυτή τη φορά μιλάμε για ανθρώπινο λάθος.

και η πινακίδα, κίνδυνος πυρκαγιά στο δάσος, καμένηΌπως συνηθίζουμε να λέμε εδώ και χρόνια.
Κυριότεροι αυτουργοί όλων αυτών είναι το κράτος, τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα, με όλα όσα έχουν νομοθετήσει, ή υποθάλψει, αλλά και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αυτής της χώρας σε συνδυασμό με τη δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί κατά το δοκούν. Έτσι, ο κάθε επίδοξος εμπρηστής ξέρει ότι θα πέσει στα μαλακά, ενώ στη συνέχεια διαστρέφοντας τη νομοθεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τη καμένη έκταση.

Ποιος λοιπόν οπλίζει τα χέρια των κάθε λογής εμπρηστών;

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: