Άγιος Νικόλαος by dayΈχει παραγίνει το κακό με τα διάφορα πάρτι που στήνονται ανήμερα εθνικών επετείων, μέρα μεσημέρι σε bar, με τη μια ή την άλλη δικαιολογία, ακόμα – ακόμα με σύλλογο γονέων “αρωγό” κάποιες φορές. Έτσι ανήλικα παιδιά ποτίζονται οινόπνευμα ακαθορίστου προελεύσεως και ποιότητος με πολλά επακόλουθα. Η συνήθης απάντηση από ιδιοκτήτες τοιούτων καταστημάτων είναι “αφού μπήκε στο μαγαζί και ζήτησε….να μην του δώσω;” Βεβαίως να μην του δώσεις, αλλά η κονόμα δεν μας αφήνει να σκεφτούμε τις επιπτώσεις…

Γνωρίζοντας προφανώς όλα αυτά, η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, έστειλε όργανα της σε ελέγχους τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, μέρα μεσημέρι, σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα και πέτυχε τέσσερις τέτοιους παραβάτες, οι οποίοι είχαν ερμηνεύσει με τον δικό τους τρόπο τον σχετικό νόμο, για οινόπνευμα και ηλικίες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας είναι αρκούντως εκλεπτισμένη:

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ενεργειών, δράσεων και εξειδικευμένων ελέγχων, για την προστασία ανηλίκων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό, τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» πραγματοποιήθηκαν, χθες (28.10.2013) το μεσημέρι, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πόλη του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, διαπιστώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις και σε βάρος των ιδιοκτητών των καταστημάτων, σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν αρμοδίως.

Μετά τον σχηματισμό των σχετικών δικογραφιών, έρχεται και η παρέμβαση του εισαγγελέα. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλων των άλλων. {jcomments on}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: