Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ

Το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο ‘Startup Europe Week’  που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά 4 και 5 Φεβρουαρίου με επίσημο πρεσβευτή το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης / Π.Ε.Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

2 μέρες, πάνω απο 400 επισκέπτες, 45 ομιλητές, 10 θεματικές ενότητες, 7 συντονιστές συζήτησης, 30 εθελοντές, 20 ώρες ομιλιών, 300+ social media posts, 15 χορηγοί, 5 χορηγοί επικοινωνίας, 9 υποστηρικτές, 5 νέα startups και 1 διαγωνισμός  είναι ο απολογισμός της εκδήλωσης σε νούμερα, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και απο τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη!

Πιο σημαντική όμως από τα νούμερα, ήταν η ενεργή συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση, όπου οι ενότητες συζήτησης ήταν χρηστικές  και εποικοδομητικές καθώς την πρώτη μέρα διεξήχθησαν συζητήσεις και παρουσιάσεις δραστηριοτήτων για την επιχειρηματικότητα, φορέων του δημοσίου, τοπικών φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δομών κοινωνικής επιχειρηματικότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τη δεύτερη μέρα αναλύθηκαν ευκαιρίες χρηματοδότησης και προγράμματα Ευρωπαικής στήριξης, ενώ τη γνώμη και την καθοδήγηση τους στους νέους επιχειρηματίες, προσέφεραν επιτυχημένοι επιχειρηματίες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι θερμοκοιτίδων και Venture Capitals. Η διημερίδα κορυφώθηκε με ομιλίες έμπνευσης απο επενδυτές, εκπροσώπους διεθνών επιχειρησεων και επιτυχημένων startups, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα διαγωνισμό από κρητικά startups που βρίσκονται τώρα στα πρώτα τους βήματα και να ψηφίσει από κοινού με την κριτική επιτροπή, το startup που πληρούσε  τα κριτήρια επιτυχίας.

Ο νικητής, το startup onWebChat, όπως εκπροσωπήθηκε από τον κ. Περικλή Ψυλλάκη, μια εφαμογή  online chat  σε ιστοσελίδα, κέρδισε ως έπαθλο, το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων “bizpark” απο την εταιρία Microsoft.

Όλοι ωστόσο οι συμμετέχοντες μας εξέπληξαν με τις πρωτοποριακές ιδέες που παρουσίασαν όπως το on demand online supermarket “Supermarketnow”, με τον κ. Μιχάλη Γκίκα, ένα καινοτόμο υλικό φωσφορίζουσας μπογιάς δρόμου το “Enerpaint” από τον κ. Γίώργο Λεντάρη, μια πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας το “ΗΕPP” από τον κ. Ιάσονα Πατεράκη και κ. Αλκέτα Ουγγρίνη και ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης και πιστοποίησης παραλιών το “Costa Nostrum” από την κα Μαρία Ζουριδάκη.

Οι παραπάνω συμμετοχές αλλά και όλη η ομαλή ροή της εκδήλωσης με την ένθερμη υποστήριξη του κόσμου, μας γέμισαν αισιόδοξία, ενθάρρυνση και όρεξη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για διοργάνωση περισσότερων εκδηλωσεων για τη στήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας

Ευχαριστούμε τους ομιλητές μας για την πολύτιμη συνεισφορά γνώσεων και εμπειριών που μας προσέφεραν, το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την προσπάθεια μας, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας που στήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα ήταν δυνατό το ύψηλών προδιαγραφών αποτέλεσμα που απολαύσαμε.

Για όσους απο εσάς δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση Startup Europe Week Chania, μπορείτε να την παρακολουθήσετε: Εδώ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos