Σταύρος ΑρναουτάκηςΕπιστολή με όλα τα μεγάλα έργα και τα θέματα της Κρήτης, θ’ αποστείλει άμεσα στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, μετά τη χθεσινή συνάντηση των αιρετών Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι θα μεταφέρει τους σχετικούς φακέλους στην επόμενη κυβέρνηση. Ο κ. Αρναουτάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και εμείς από την επόμενη ημέρα θα διεκδικήσουμε να έρθουν όλα τα έργα και οι αρμοδιότητες στην Περιφέρειά μας, ούτως ώστε από την Κρήτη, να γίνει η ανάπτυξη. Δεν είναι δυνατόν, οι Περιφερειάρχες κάθε ημέρα να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Αυτό το μοντέλο πρέπει επιτέλους να σταματήσει, και η διοίκηση της Ελλάδας από το κεντρικό κράτος.»
Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη από το κεντρικό κράτος πρέπει να περάσουμε στο επιτελικό κράτος και η αιρετή Περιφέρεια να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης σε κάθε περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλά από τα αιτήματα των αιρετών και τόνισε ότι δεν μπορεί να μείνουμε σε αυτό, αφού καθημερινά πρέπει να κτίζουμε.
Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα, τονίζοντας: «Εμείς σαν Κρήτη είπαμε ότι για όλα τα μεγάλα έργα που δεν έχουν προχωρήσει ευθύνεται κυρίως η έλλειψη υπηρεσιών στο νησί. Πρέπει να δούμε το ΒΟΑΚ, το Αεροδρόμιο, αλλά και έργα που αφορούν σε προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου να δούμε πως αυτά θα έρθουν στην Περιφέρειά μας.»
Στις δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα βήματα που σημειώθηκαν στον ενάμιση χρόνιο της αιρετής Περιφέρειας και πρόσθεσε: «Όμως δεν θα σταματήσουμε σε αυτά. Θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση, μέχρι την υλοποίηση του στόχου της πραγματικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων». {jcomments on}

Print Friendly, PDF & Email

Από manos