Β.Ο.Α.Κ. Σητεία, Άγιος Νικόλαος
Η αφίσα της ημερίδας για τον Β.Ο.Α.Κ., Ν.Ο.Α.Κ. και αεροδρόμιο

Με αφορμή την όψιμη πρεμούρα φορέων της Σητείας για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και άλλα και την Ημερίδα που διοργανώνουν τη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 17:00, προφανώς διότι κατάλαβαν ότι δεν γίνεται αλλιώς, κάτι που φωνάζαμε χρόνια, αφού διαβάσουμε την ανακοίνωση να θυμηθούμε μαζί τι λέγανε οι φορείς της περιοχής στις αρχές του 2000!!!!:

Ο Επιστημονικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Μηχανικών Σητείας, ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Ε., σας ενημερώνουν ότι, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 5:00 μμ., στην αίθουσα Συνεδρίων του Ξενοδοχείου «Sitia Beach», θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα τον Β.Ο.Α.Κ. (Σητεία – Άγιος Νικόλαος) – Ν.Ο.Α.Κ. – Αεροδρόμιο Σητείας.

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 2003. Ερχόντουσαν εκλογές και είχαν αρχίσει τα εγκαίνια. Η τότε Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Βάσω Παπανδρέου μαζί με την ανάλογη κουστωδία, εγκαινιάζει τη σήραγγα πάνω από τη Χερσόνησο. Στη συνέχεια, αφού περνά από το μπλόκο των Βραχασωτών στη σήραγγα Βραχασίου που επέμεναν για αυτόνομη κοινότητα, έρχεται στη Νομαρχία Λασιθίου, όπου γίνεται σύσκεψη, υπό τον τότε Νομάρχη Αντώνη Στρατάκη, παρόντων εκπροσώπων φορέων από όλο το νομό, αλλά και του τότε Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Σταύρου Καμπέλλη.

Στη παρατήρηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Μανώλη Πεπόνη, να συνεχίσει η υπουργός μέχρι τη Σητεία για να δει τη κατάσταση του δρόμου η απάντηση ήταν “μα τα όργανα του νομού ερωτήθηκαν και τάχθηκαν υπέρ του αεροδρομίου Σητείας”.
Εντύπωση όμως προκάλεσε και η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, Σταύρου Καμπέλη ο οποίος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, γιατί διαμαρτύρονται οι Στειακοί. Πριν από μερικά χρόνια όταν τους τέθηκε το δίλημμα να χρηματοδοτηθεί το αεροδρόμιο, ή ο βόρειος οδικός άξονας, επέλεξαν τον αεροδρόμιο. (από το αρχείο ειδήσεων του σταθμού, 27-09-2003 ώρα 20:00)

Τώρα μετά από τόσα χρόνια λανθασμένες επιλογές, ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται με αυτά τα έργα, τα οποία θα έβγαζαν τη Σητεία από την απομόνωση για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Μαζί μπαίνει και ο νότιος οδικός άξονας ο οποίος ουσιαστικά στα χαρτιά μόνο βρίσκεται αν εξαιρέσει κανείς το τυφλό κομμάτι στο Μακρύ Γιαλό και το αεροδρόμιο ακόμα να ολοκληρωθεί ο κεντρικός τερματικός σταθμός……

Μόνο που……αν θέλουν οι φίλτατοι ευαίσθητοι για τα Σητειακά θέματα φορείς να προχωρήσουν κάποια πράγματα και στη Σητεία, θα πρέπει να μάθουν να αγωνιούν, να συνεργάζονται και να στηρίζουν συνολικές επιλογές στο νομό Λασιθίου……

Γιώργος Τουτουδάκης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: