αγρότες ΑθήναΟ Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο συμμετέχουν και στηρίζουν ομόφωνα τον αγώνα των αγροτών κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης, θέμα που συζητείται αύριο Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στη Βουλή των Ελλήνων. Η Περιφέρεια Κρήτης συντάσσεται στο δίκαιο αίτημα των αγροτών και θα εκπροσωπηθεί στην αυριανή συγκέντρωση τους έξω από την Βουλή στην Πλ. Συντάγματος, απο την αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας Θεανώ Βρέντζου  και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μανόλη Χνάρη.

Μάλιστα το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στη συνεδρίαση του στις 31 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο καλώντας  την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν να αναθεωρήσουν την στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου.

Συγκεκριμένα στο ομόφωνο ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 31 Οκτωβρίου αναφερόταν:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συσκέψεων «Γιάννης Παπατζανής» στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου, περιοχή Αγίας Τριάδας αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«1. Το Π.Σ. Κρήτης αφού έλαβε υπόψη του το Σχέδιο Νόμου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

α. Ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία την οποία φορολογεί από το πρώτο τετραγωνικό

β.  Ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες

γ. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο με κοινωνικά, δημογραφικά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

δ. Μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει το υφιστάμενο χρηματοδοτικό κενό, γιατί κανείς Έλληνας, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που του επιβάλλονται.

2. Ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό, τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και της Χώρας, έτσι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο και δεν υπηρετεί το στόχο αυτό.

Το Π.Σ. Κρήτης καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το Σχέδιο Νόμου, γιατί δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών».
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: