Υφυπουργός Τουρισμού
Την επίσημη έναρξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας IMS 600 κήρυξε τη Κυριακή (18/9) ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος. Το πρωτάθλημα, που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή έναρξης ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Λουκαράκης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους λέγοντας  «ότι φιλοδοξία του Δήμου είναι η αναβάθμιση της Μαρίνας σε μια από τις καλύτερες της Μεσογείου».
Από τη πλευρά του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία – και κυρίως τη ναυτική- των Κρητών ξεκινώντας από τον Μινωικό Πολιτισμό έως τις μέρες μας. Τόνισε τη συνεχή προσπάθεια των Κρητών για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού γενικότερα.

 

Δήμ. Αγ. Νικολάου

Και συνέχισε: «στα πλαίσια αυτά κάθε προσπάθεια που τείνει προς στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση του δε μπορεί παρά να μας βρίσκει ιδιαίτερα θετικούς και υποστηρικτές… είναι βέβαιο ότι οι μοναδικές ομορφιές του νησιού αυτού, οι σύγχρονες υποδομές αλλά κυρίως το φιλόξενο πνεύμα που χαρακτηρίζει τον κρητικό λαό θα συμβάλουν αποφασιστικά ώστε το πρωτάθλημα αυτό να αποτελέσει θα αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες».

Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, ως επίτιμο μέλος της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με τη σύζυγο του.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο έγιναν στην είσοδο της Μαρίνας, τα αποκαλυπτήρια της επιτύμβιας στήλης, αφιερωμένη στον κρητικό στρατηλάτη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νέαρχο.  

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos