Την Πέμπτη 18 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα στον Άγιο Νικόλαο
όλοι οι συντελεστές

Ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024. Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία μεγαλοπρεπή Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Με αφορμή την έλευση της στον Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη 18 Απριλίου – κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα (16/4) στο Δήμο, παρουσία των Αντιδημάρχων Αθλητισμού κ. Γιώργου Ξένου – Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού κ. Γεωργίας Πολυχρονάκη και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου στον τομέα του Πολιτισμού κ. Ελένης Βλάσση – παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την υποδοχή της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Φλόγα θα αφιχθεί στις 10:50 π.μ. στην οδό (Νικ. Πλαστήρα & Θερμοπυλών), όπου θα την παραλάβει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος : Σπύρος Δαβράδος. Στις 10 :55 π.μ. θα γίνει η παραλαβή της από τη δεύτερη λαμπαδηδρόμο : Παρασκευή Πλεξίδα, ενώ στις 11:00 π.μ. θα γίνει η άφιξη της στο χώρο της Λίμνης, όπου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνικό δρώμενο από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της κ. Αικατερίνης Τσουμάνα.

Ακολουθεί η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο βωμό, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μικτή Χορωδία Αγίου Νικολάου, ομιλίες από: το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη και τους εκπρόσωπους της Γαλλικής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό δρώμενο εμπνευσμένο από τη Μινωική Κρήτη το σύλλογο «Ο Μίτος της Αριάδνης» – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και την Ακαδημία Χορού «Κάλιας Dance”, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ελένη Βλάσση.

Στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση της φλόγας η οποία θα μεταφερθεί από τον τρίτο λαμπαδηδρόμο : Δημήτρη Αλτσιάδη μέσω των οδών Κ. Παλαιολόγου & Νίκωνος, όπου θα την παραλάβει ο τέταρτος λαμπαδηδρόμος : Φάνης Σηφάκης (11:35)  ο οποίος θα την οδηγήσει στην έξοδο της πόλης.

Τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύσουν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων από τους Δήμους του Νομού Λασιθίου.

Σε δηλώσεις τους οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησαν τους θεσμικούς φορείς, τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, τη Μικτή Χορωδία Αγίου Νικολάου για την απόδοση του Εθνικού Ύμνου, τους εθελοντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, της Τελετής Άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στον Άγιο Νικόλαο, τονίζοντας ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία, ενώ η άφιξη της στον Άγιο Νικόλαο, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό γεγονός για όλο το Λασίθι, όπως επισημάνθηκε.. Η κ. Βλάσση περιέγραψε το δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη, εμπνευσμένο από τη Μινωική Κρήτη, ενώ οι λαμπαδηδρόμοι εμφανώς συγκινημένοι από την τιμή που τους έγινε, ευχήθηκαν η διοργάνωση αυτή, να είναι η αφορμή να μεταφερθούν τα μηνύματα που μπορούν ν΄ ανάψουν τη φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

https://olympics.com/en/paris-2024

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos