Το νερό της άρδευσης δεν είναι για να γεμίζει πισίνες
και η υπερχείλιση στο δρόμο

Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι διάγουμε πολλά χρόνια περίοδο λειψυδρίας, λιγότερες βροχές στην ανατολική Κρήτη, άρα, μειώνονται τα αποθέματα νερού. Καμία εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης για οικονομία, αλλά ακόμα χειρότερα…….

….. το νερό της άρδευσης, ακόμα και σε προβληματικές περιοχές, γεμίζει πισίνες και οι καλλιεργητές για τους οποίους προορίζεται, βασανίζονται να ποτίσουν, ακόμα και λίγα ελαιόδεντρα. Έτσι βλέπουμε σε κάποιες περιοχές, όπως στη φωτογραφία, κυβικά νερό είτε από υπερχείλιση, είτε από διαρροή να χάνονται στον δρόμο, ενώ λίγα μέτρα μακρύτερα δεν υπάρχει αυτό το λίγο για να κρατήσει ζωντανές τις ελιές ή έναν κήπο που ποτίζεται με σταγόνες.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο το οποίο δεν είναι άμεσα ορατό. Αντλίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσουν τη ποσότητα που θεωρούν κάποιοι ότι πρέπει να κατέχουν για να είναι γεμάτες οι πισίνες, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους και τις καλλιέργειες τους.

Το νερό άρδευσης προορίζεται όπως το χαρακτηρίζει η λέξη, για την άρδευση, για αγροτικές εφαρμογές. Απαγορεύεται να γεμίζει πισίνες. Αλλά έχει το πλεονέκτημα να είναι φθηνότερο από το νερό ύδρευσης του οποίου η τιμή κλιμακώνεται ανάλογα με τη κατανάλωση. Οπότε μιας και η έννοια της χρήσης γης είναι σχετική στη χώρα αυτή……

Μήπως να το δουν πιο ζεστά, ο δήμος Αγίου Νικολάου, η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου και ο Τ.Ο.Ε.Β. Μεραμπέλλου;;;;;;;;;;;;

Υ.Γ.
Κάποια μέρα παρατηρώντας μια κυρία της οποίας τα νερά από τα μπαλκόνια φτάνανε 100 μέτρα πιο κάτω από το σπίτι της, έλαβα την απάντηση: “λεφτά έχω και πληρώνω”. Της απάντησα, όταν δεν θα υπάρχει το νερό, ας πιει τα λεφτά της…………..να ξεδιψάσει.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos