Ώρα δημιουργίαςΜε πολύ μεράκι, κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Μαγειρικής Παραδοσιακής Κουζίνας στο θεατράκι της Παναγίας στη Χερσόνησο.
Το ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου στα πλαίσια των ψυχαγωγικών εκδηλώσεών του και μετά από πρόταση της ομάδας «Μεράκι», η οποία αποτελείται από δέκα μέλη του τοπικού παραρτήματος ΚΑΠΗ της Π. Χερσονήσου πραγματοποίησε την παραπάνω εκδήλωση στην οποία διαγωνίστηκαν σαράντα γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους σεφ:
κ. Νίκο Καστανάκη, κ. Νικόλαο Κασαπάκη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και τον κ. Κωνσταντίνο Γοργοράπτη, σεφ, από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Οι διαγωνιζόμενες έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής από το ΚΑΠΗ Δ. Χερσονήσου και από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, καθώς και μετάλλιο για τη συμμετοχή τους.

Η κριτική επιτροπή ανέδειξε:
Α΄ Βραβείο: κ. Βασιλική Τσεβαμπινά, με το «μαγγίρι», η οποία κέρδισε μονοήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα στη Σαντορίη, προσφορά του τουριστικού γραφείου «TIGGIRIS TRAVEL».
Β΄ Βραβείο: κ. Μαρίνα Μαραγκάκη με το «παστίτσιο», η οποία κέρδισε χρυσό δαχτυλίδι προσφορά του καταστήματος «VICTORIA GALLERY ANTIQUE SHOP».
Γ΄ Βραβείο: κ. Αγγελική Βασιλάκη με «παραδοσιακά λουκούια», η οποία κέρδισε δερμάτινη τσάντα και πορτοφόλι προσφορά του καταστήματος «TINA LEATHER».

Η εκδήλωση περιλάμβανε ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του κ. Μπαγουράκη και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια εδέσματα προσφορά του ΚΑΠΗ, αλλά και τα διαγωνιζόμενα φαγητά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κοινωνική λειτουργός του ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου, κ. Αρχοντή Κεχαγιά και η κοινωνική λειτουργός από το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης, κ. Ειρήνη Κοζορώνη, υπεύθυνη για την καλλιτεχνική ομάδα «το Μεράκι».
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Χερσονήσου, Σπύρος Δανέλλης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos