από το συνέδριοΔυο σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Κρήτης με την  Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Η πρώτη αφορά στο ΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και η δεύτερη στην Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Αναλυτικότερα :

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 θα διεξαχθεί η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς (Ηράκλειο).Στη συνεδρίαση θα παραβρεθούν ως μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος οι Περιφερειάρχες Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των τριών περιφερειών, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κεντρικών φορέων, υπουργείων ,της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικοοικονομικών εταίρων. Στην επιτροπή θα προεδρεύσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναλάβει την προεδρία της  Επιτροπής Παρακολούθησης του  «ΕΠ Κρήτης-Νήσων Αιγαίου 2007-2013» για το έτος 2013.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα:

  1. Η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013
  2. Οι κατευθυντήριες γραμμές για το κλείσιμο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
  3. Η Νέα Προγραμματική περίοδος 2014-2020 (η μέχρι σήμερα πορεία της προετοιμασίας για την περίοδο 2014-2020).

 

 

Το διήμερο 26 και 27  Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το διακρατικό σεμινάριο «Έξυπνη Εξειδίκευση και πράσινη ανάπτυξη» στο ξενοδοχείο Ατλαντίς (Ηράκλειο). Το σεμινάριο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο της Πλατφόρμας έξυπνης εξειδίκευσης που εδρεύει στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Το σεμινάριο στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών και αλληλοενημέρωση των περιφερειών της Ευρώπης για τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης , η οποία αποτελεί μια νέα κατεύθυνση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων θεμάτων:

  1. Οι προτεραιότητες της ΕΕ για την Πράσινη Ανάπτυξη .
  2. Η διάσταση της καινοτομίας στην Πράσινη Ανάπτυξη
  3. Παρουσίαση καλών πρακτικών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και προγραμμάτων

Θα ακολουθήσουν εργαστήρια για τη συζήτηση εξειδικευμένων θεμάτων που απασχολούν τους εμπλεκομένους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για θέματα καινοτομίας.

Στο σεμινάριο θα γίνουν εισηγήσεις από τον   Περιφερειάρχη Κρήτης, εκπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εμπειρογνώμονες, Επιχειρηματίες κλπ. Το συντονισμό του σεμιναρίου θα έχει η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής  Μαρία Κασωτάκη.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: