ΠακιστάνΙσλαμαμπάντ, 11 Ιουλίου 2006 – Η Unicef θα κατασκευάσει 500 μόνιμα σχολικά κτίρια και περίπου 70 Αγροτικά Κέντρα Υγείας στις περιοχές που καταστράφηκαν από το σεισμό του Οκτωβρίου του 2005, ως μέρος της συνεισφοράς της, ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, στο διετές πρόγραμμα αποκατάστασης για τις πληγείσες περιοχές του Βόρειου Πακιστάν.
 
Ο σεισμός προξένησε ζημιές ή κατάστρεψε σχεδόν 10.000 σχολεία και το έργο της ανοικοδόμησης στην περιοχή αυτή είναι κολοσσιαίο.
 
Ο επικεφαλής του προγράμματος επείγουσας βοήθειας της Unicef στην περιοχή υπογράμμισε πως η Unicef έχει δεσμευθεί και σκοπεύει να κτίσει καλύτερα αντισεισμικά σχολεία και κέντρα υγείας.
 
Επίσης πρόκειται να κτίσει 1.000 συστήματα παροχής νερού τα οποία επίσης θα είναι αντισεισμικά.
 
Εκτός από την ανοικοδόμηση, η Unicef έχει εκτεταμένα σχέδια για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, της παροχής υγειονομικής φροντίδας, της υγιεινολογικής ενημέρωσης, της παροχής καθαρού νερού κι εγκαταστάσεων υγιεινής και της παιδικής προστασίας.
 
Η Unicef έχει στόχο να εγγραφούν στο σχολείο περίπου 500.000 παιδιά στις περιοχές που καλύπτει το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του 2008, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο πριν από το σεισμό και 30% των παιδιών που ποτέ δεν είχαν πάει σχολείο. Θα παρασχεθεί επίσης εκπαίδευση σε περίπου 20.000 δασκάλους και 4.000 υγειονομικούς υπαλλήλους.
 
Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Unicef για τα σεισμόπληκτα παιδιά του Πακιστάν μπορεί να καλεί την τηλεφωνική γραμμή ζωής της Unicef: 801 500 12345 που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos