η πλευρά της αντιπολίτευσης

Από τη συνεδρίαση

Τελικά μάλλον η λογική επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου τη Τετάρτη (10/12), στη συζήτηση του θέματος για τη λήψη νομικών μέτρων κατά των δύο ξενοδοχείων που έχουν προχωρήσει στη δημιουργία μικρών λιμενικών έργων, μπροστά από τις εγκαταστάσεις τους για την εξυπηρέτηση μικρών τουριστικών σκαφών. Το θέμα κάποιες στιγμές πήρε άλλου είδους διαστάσεις, με κάποιους αυτόκλητους υπερασπιστές ξενοδόχων να εκφράζουν την άποψη τους, ή ακόμα και «φορείς» της πόλης να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, θέτοντας ερωτηματικά για τη διαδικασία της συνεδρίασης.

Την εταιρεία Μαμιδάκης Α.Ε., για την υπόθεση του λιμενοβραχίονα του ξενοδοχείου Μιραμπέλο, εκπροσώπησε ο σύμβουλος της επιχείρησης Μίμης Δεσποτάκης, ενώ την ALMAR Α.Ε..(ξενοδοχείο Blue Marine), εκπροσώπησε εργαζόμενος ο οποίος τελικά δεν μίλησε, για να πάρει το λόγο αυτόκλητος υπερασπιστής της επιχείρησης ο οποίος έχει σχέση με τον κατασκευαζόμενο λιμενοβραχίονα.
Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Κουνενάκης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των δύο υποθέσεων, στις αρνητικές αποφάσεις, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, όσο και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου, καθώς και στη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας στη συνέχεια, η οποία έδωσε άδεια και στις δύο επιχειρήσεις, αγνοώντας την Ευρωπαϊκή Αρχής της επικουρικότητας.

Φράγκου, Δεσποτάκης

Από τη συνεδρίαση

Εκ μέρους της Μαμιδάκης Α.Ε., ο Μίμης Δεσποτάκης δήλωσε εμφανώς χολωμένος για τη συμπεριφορά, όπως είπε που επιφυλάσσεται στην εταιρεία, ενώ η λιμενολόγος κ. Φράγκου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο λιμενικό, με εμφανή την αγανάκτηση της.
Έκπληξη όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του συνδυασμού του Δημάρχου, Μανόλη Βαρκαράκη, ο οποίος, όντας ξενοδόχος ο ίδιος, αντιτάχθηκε στη πρόταση του Δημάρχου, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά στο εσωτερικό του δημοτικού συνδυασμού, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο, άδειασε τον Δήμαρχο, απορρίπτοντας τη πρόταση του να κινηθεί ο Δήμος νομικά κατά των δύο εταιρειών, φοβούμενο ότι θα κατηγορηθεί για μονόπλευρη αντιμετώπιση επιχειρήσεων αφού τίποτα δεν έχει ειπωθεί για τις επεμβάσεις στη θάλασσα της Ήλιος Α.Ε., της Ελούντα Α.Ε., αλλά και της Καλό Νερό Α.Ε.. στην Ελούντα.
Το ζητούμενο θα ήταν μια ομόφωνη απόφαση – καταδίκη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά όλων των παρεμβάσεων. Δυστυχώς, με αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις και την ανύπαρκτη συνεννόηση, η απόφαση δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Διαβάστε επίσης:
Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: