μια αφίσα για τη δίκηη Όλγα, ο Βασίλης, ο Δαμιανός, ο Μαθιός, εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση και κυρίως οι πολίτες που συμμετείχαν στην μαζικότερη λαϊκή συνέλευση που έχει δει η μικρή μας πόλη, αποφασίσαμε από κοινού να εκφράσουμε ειρηνικά και έμπρακτα την αντίθεση μας στις πολιτικές εξαθλίωσης της μη-εκλεγμένης κυβέρνησης Παπαδήμου αποκλείοντας την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για 17 ημέρες. Δώσαμε τα χέρια για το κοινό καλό, και ας μην συμφωνούμε σε όλα, βάζοντας το λιθαράκι μας για να πέσει εκείνη η κυβέρνηση.

Την Τρίτη 17/12/13 η Όλγα, ο Βασίλης, ο Δαμιανός και ο Μαθιός δικάζονται για την συμμετοχή τους στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Ξεκάθαρα, πρόκειται για μια κίνηση στοχοποίησης και παραδειγματισμού χάριν εκφοβισμού. Εμείς, ως επίσης συμμετέχοντες στον αποκλεισμό, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές συμπολίτες μας και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους όπως ήμασταν και εκείνες τις 17 μέρες. Δεν εκφοβιζόμαστε, αγωνιζόμαστε.

Οι συμμετέχοντες στον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας:

Αλέξης Μαντάς
Αντώνης Ταμιωλάκης
Βασίλης Καλλιμάντζαλης
Βασίλης Σύρμος
Γιάννης Αποστολάκης
Γιάννης Βαμβασάκης
Γιάννης Κουρίνος
Γιάννης Λάζος
Γιάννης Μαντουράρης
Γιάννης Νικολαΐδης
Γιώργος Καλλιντέρης
Γιώργος Μανουσάκης
Γιώργος Μοδάτσος
Γιώργος Τσαλίκος
Δημήτρης Τσαγκαράκης
Ελένη Κουνενάκη
Ελισάβετ Μουτσάτσος-Περάκη
Εμμανουέλα Σακελλάρη
Ειρήνη Περάκη
Ευτυχία Περάκη
Θάνος Κορομπύλιας
Θέμελης Μαρνέλλος
Ιωάννα Κουνενού
Ιωάννης Τζιρής
Κωστής Ατσαλάκης
Κωστής Τυμπακιανάκης
Λένα Νικολοπούλου
Μανόλης Αβραμάκης
Μάνος Μαυρικάκης
Μανώλης Μαρνέλλοw
Μαρία Περάκη
Μαρία Tσολάκη
Μαριάννα Ράμπια
Μιχαήλ Πάγκαλος
Μιχάλης Ευαγγελινάκης
Μιχάλης Χουρδάκης
Μουρτζάκης Νικόλαος
Νίκος Αλέξης
Νίκος Μυλωνάκης
Νίκος Περάκης
Νίκος Στεφανάκης
Ντάνιελ Στεφανάκης
Πέτρος Περάκης
Σερίνα Καψωριτάκη
Σήφης Αποστολάκης
Στέλλα Μαλλιωτάκη
Τζένη Λάζου
Ida Johannessen

Συ.Ρι.Ζα.: Δεν θα μας φοβίσουν, μας φοβούνται

Την Τρίτη 17/12/2013 δικάζονται στο πρωτοδικείο Νεάπολης Κρήτης  4 συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τον αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου το Φεβρουάριο του 2012. Και οι τέσσερεις είναι γνωστοί ενεργοί πολίτες της πόλης μας, παρόντες σ’ όλους τους αγώνες που έχουν αναπτυχτεί στην περιοχή μας, και οι δυο απ’ αυτούς είναι και μέλη της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Η συμβολική αυτή ενέργεια αποφασίστηκε από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα στον Άγιο Νικόλαο, τη μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο από τη δοτή Κυβέρνηση Παπαδήμου. Στηρίχτηκε από τις περισσότερες επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις της πόλης μας και είχε σαν βασικό αίτημα να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για τις καταστροφικές επιλογές της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης.

Προήρθε από την ανάγκη όλων αυτών των πολιτών να συνεχίσουν την αντίδραση τους απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές, τις συνέπειες των οποίων ο Ελληνικός λαός πληρώνει και θα πληρώνει όσο δεν τις ανατρέπει.

Κοντά δυο χρόνια μετά, οι μηχανισμοί της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης πιστοί στο δόγμα «της μηδενικής ανοχής» παραπέμπουν σε δίκη τους τέσσερεις συμπολίτες μας, επιλέγοντάς τους δειγματοληπτικά από εκατοντάδες συμμετέχοντες στον πολυήμερο ειρηνικό αποκλεισμό. Είναι προφανής η στόχευση, που εντάσσεται στα πλαίσια του εκφοβισμού.

Την ίδια πρακτική ακολουθούν και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα, στήνοντας διώξεις ενάντια σ’ όποιον αντιστέκεται.

Γνωρίζουν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μένει για να κάνουν αποδεκτά τα μέτρα που φτωχοποιούν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και ανατρέπουν τα όποια εργασιακά δικαιώματα απομένουν. Ο φόβος και η καταστολή είναι το μόνο επιχείρημα που τους έχει απομείνει.

Όμως και ο λαός καταλαβαίνει όλο και περισσότερο πως ο δρόμος για την ανατροπή όλων αυτών που έχουν μαυρίσει τη ζωή του είναι η οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής», είναι πάντα μπροστά στους αγώνες και δίπλα στους αγωνιστές που διώκονται.

Στα πρόσωπά τους δικάζεται ολόκληρη η πόλη μας. Η τυχόν καταδίκη τους, καταδικάζει ολόκληρη την πόλη μας και τους φορείς που την εκπροσωπούν.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας

την Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013

στα Δικαστήρια της Νεάπολης σε εκδήλωση συμπαράστασης.

Δεν θα μας φοβίσουν.

Μας  φοβούνται.


Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Λασιθίου

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου εκφράζει την συμπαράστασή της στους 4 αγωνιστές που διώκονται για την συμμετοχή τους στον αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου τον Φεβρουάριο 2012, στα πλαίσια Πανελλήνιων λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων.

Η στοχοποιημένη αυτή δίωξη, όπως και άλλες ανάλογες που ασκούνται σε  αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, αποσκοπούν στην κάμψη των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων οι οποίες έχουν εξαθλιώσει την χώρα μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να εκφράσουν με την φυσική τους παρουσία στην δίκη στην Νεάπολη στις 17/12/13 την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναγωνιστές μας και να αποδείξουν έτσι  σε όσους εξυφαίνουν αυτές τις διώξεις ότι θα έχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: