ΠΕΔ ΡέθυμνοΜε την απορία μείναμε μετά το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7), παρόντων των περισσότερων δημάρχων του νησιού και φυσικά του προέδρου δημάρχου Ηρακλείου. Γιατί η συνάντηση: Η οποία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε καθυστερημένα, χωρίς αποτέλεσμα αφού οι παριστάμενοι περιορίστηκαν σε ένα χλιαρό ψήφισμα το οποίο όπως θα δείτε παρακάτω κινείται στη λογική του ευχολογίου. Εξετάστηκαν τρόποι αντίδρασης, κυρίως νομικοί, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα χρονοβόροι, ενώ δειλά – δειλά τέθηκε το θέμα της παραίτησης, αλλά τελικά, υπεράνω πάντων η καρέκλα μας………

Το ψήφισμα:

  • Να ζητηθεί η άμεση απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου, γιατί πέραν των πολύ σοβαρών εργασιακών θεμάτων, υπάρχουν και άλλα σημαντικά θεσμικά ζητήματα στο Πολυνομοσχέδιο που πλήττουν καίρια την τοπική αυτονομία και υποβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να την καθιστούν χωρίς λόγο ύπαρξης και να της αποστερούν το δικαίωμα της διοίκησης και άσκησης των τοπικών υποθέσεων.
  • Να μην υπάρξει καμία κατάργηση δομών και καμία απόλυση σε καμιά κατηγορία υπαλλήλων (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες).
  • Την κοινή παρουσία έξω από τη Βουλή, Δημάρχων και Εργαζομένων, για να δηλώσουν από κοινού την αντίθεσή τους την ημέρα συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: