ΔΟΥ Αγίου Νικολάου

(έτσι γράφει η νέα σφραγίδα της  Δ.Ο.Υ.)

Το χάος έχει ήδη μετακομίσει εδώ και μέρες στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου, (φωτογραφία), όπου μεταφέρθηκαν όλες οι “οικοσκευές” των Δ.Ο.Υ., Ιεράπετρας και Σητείας. Η Δ.Ο.Υ. είχε κλείσει για τρεις μέρες για να μπουν σε τάξη τα πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Έτσι, η υπηρεσία λειτουργει ανάμεσα σε ντουλάπες, σάκκους με φακέλους και υπολογιστές στο πάτωμα, χύμα, απόρροια της μνημονιακής λογικής που θέλει να γίνονται “οικονομίες κλίμακας”.

Το γεγονός ότι οι Γεραπετρίτες και οι Στειακοί θα πρέπει να χάσουν μια ολόκληρη μέρα από τη δουλειά τους για να  ‘ρθουν στον Άγιο Νικόλαο για να εξυπηρετηθούν, γίνεται προσπάθεια να αντισταθμιστεί με την ελπίδα ότι κάποια  στιγμή, θα λειτουργήσουν τα Κ.Ε.Φ., αλλά και οι σχετικές ηλεκτρονικές δυνατότητες για να μη χρειάζεται να γράψουν χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στις “οικονομίες κλίμακας” που ευαγγελίζεται το Υπουργείο, το κτίριο της οδού Επιμενίδου στον Άγιο Νικόλαο, πρέπει να στοιχίζει πάνω από 5.000 Ευρώ το μήνα, αλλά επειδή δεν χωράει, ενοικιάστηκε και ένα διπλανό. Ενώ υπάρχουν δημόσια κτίρια άδεια, π.χ. στη Νεάπολη.

Ας οπλιστούμε λοιπόν όλοι με υπομονή, διότι, εκτός από το χάος της νέας υπέρ-ΔΟΥ, θα χουμε να αντιπαλέψουμε και το σύνηθες χάος της οδού Επιμενίδου, το οποίο θα επιδεινωθεί, με την αυξανόμενη κίνηση, την ενσωμάτωση του ΙΚΑ Νεάπολης στο ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, λίγο πιο κάτω από τη Δ.Ο.Υ………

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: