Κάνουμε τον αέρα μουσικήΕκείνο το βράδυ της Τετάρτης (29/8), φύσαγε πολύ στην ανατολική Κρήτη. Και στη Παχεία Άμμο, ο άνεμος έγινε μουσική με αφορμή την αντίδραση στη σχεδιαζόμενη μετατροπή της Κρήτης στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος της Ευρώπης. Το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών Α.Π.Ε., διοργάνωσε τη πρώτη του εκδήλωση που σκοπό είχε να μαζευτούν τα κονδύλια εκείνα για προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά όλης αυτής της σχεδιαζόμενη εγκατάστασης διαφόρων συστημάτων παραγωγής ενέργειας από αέρα ή νερό, ή τον ήλιο, στο νησί.

Πολύς ο κόσμος που έσπευσε στη παραλία της Παχείας Άμμου για να ενισχύσει το δίκτυο, αλλά και για να απολαύσει τη μουσική του τόπου μας: τον Χαρίλαο Παπαδάκη, τον Βαγγέλη Βαρδάκη με το βιολί του, τον Γιώργη Ζαχαριουδάκη με τα θιαμπόλκάνουμε τον αέρα μουσικήια του, τον Μπάμπη Παρασκάκη με την ασκομαντούρα του, τον Ψαρογιώργη, τον Βασίλη Σταυρακάκη και άλλους……

Και, αν μη τι άλλο, φάνηκε ότι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί, διασκεδάζουν καλύτερα με ένα πραγματικά Κρητικό γλέντι, παρά με τις όποιες ξενόφερτες μόδες.

Εκ μέρους του δικτύου, ενημέρωσαν τον κόσμο για την σημερινή κατάσταση στον αγώνα κατά των β.Α.Π.Ε., ο Γιώργης Λαγκαδινός και η Κική Αλεξάκη. Αναφέρθηκαν στη προσπάθεια του δικτύου που τώρα αριθμεί πάνω από 100 συλλόγους, μέλη, αλλά και στις παραπέρα κινήσεις.

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, που κάνουμε τον αέρα μουσικήεπιφύλαξε πολλές εκπλήξεις για το κοινό που βρέθηκε στη παραλία. Και ο κόσμος έκατσε μέχρι το τέλος, ακούγοντας καλή Κρητική μουσική, χορεύοντας παράλληλα όταν ο σκοπός το επέτρεπε.

Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη τη Κρήτη.

 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: