Ξεκίνησαν οι εργασίες στήριξης των πρανών στο Βούλισμα
μετατόπιση του φράγματος κατολίσθησης

Ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εργασίες στήριξης των πρανών στο Βούλισμα του Καλού Χωριού για να προστατευτεί ο δρόμος προς Παχεία Άμμο, Ιεράπετρα, Σητεία.

Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης, θα κατασκευαστεί τοίχος στήριξης – συγκράτησης των πρανών πάνω από τον δρόμο και θα γίνου τσιμεντοενέσεις κάποιου βάθους για να στηριχτεί και ο δρόμος από υποχωρήσεις.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περί τον έναν μήνα. Επρόκειτο να γίνουν τον προηγούμενο Νοέμβρη. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την αύξηση της κίνησης.

Εφιστάται η προσοχή των οδηγών λόγω στένωσης του οδοστρώματος στο σημείο. Η κίνηση ελέγχεται προσωρινά με φανάρια.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας, στο 210ο χ/ο (οικισμός Ίστρον) στο ρεύμα προς Σητεία, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αποκατάστασης  κατολισθητικών φαινομένων.

Η εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα από Χανιά προς Σητεία, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής από το ρεύμα Σητεία-Χανιά με τη χρήση φωτεινής  σηματοδότησης.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 11.03.2023 και για το χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες, την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos