Αφή της Ολυμπιακής φλόγας στον Αγιο Νικόλαο

Γιώργος Αφορδακός

Ο Γιώργος Αφορδακός γεννήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το 1958. Πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος επί σειρά ετών της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου και της εθνικής ομάδας ενόπλων δυνάμεων εκπροσωπώντας την ελληνική αστυνομία.

Διακεκριμένος αθλητής – μαραθωνοδρόμος με διεθνή καριέρα σε πανελλήνιους, βαλκανικούς, μεσογειακούς και ανοιχτούς διεθνείς μαραθώνιους δρόμους, έχει λάβει μέρος σε αγώνες υπεραποστάσεων όπως «Μνώα κέλευθος» (διάσχιση της Κρήτης), και τα παγκόσμια πρωταθλήματα 100 χλμ. (Ελβετία) και 65 χλμ. «Ποσειδώνιος δρόμος» (4 ώρες και 7′). Είναι κάτοχος από το 1978 του Παγκρατίου ρεκόρ μαραθώνιου δρόμου με 2 ώρες, 17Ά και 08″.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του ομίλου υπεραποστάσεων Κρήτης, εναι ενεργό μέλος φυσιολατρικών οργανώσεων, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική Εταιρία, Ελληνική εταιρία προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβάλλοντος) και συνεργάζεται με μουσεία Φυσικής Ιστορίας.
Φυσιοδίφης, ερασιτέχνης φωτογράφος με σημαντικό αρχείο φυσικών τοπίων, χλωρίδας – πανίδας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κρητικού χώρου.
Έχει συντελέσει στην αναγνώριση και τη χάραξη των φυσιολατρικών διαδρομών για την τουριστική προβολή του νομού Λασιθίου.
Συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων κυρίως της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εκθέσεις, αναγνώριση ειδών, προβολές φωτογραφικού υλικού).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης με θέμα τη συντήρηση παραδοσιακών κτιρίων και μνημείων.
Αρθρογραφεί στον περιοδικό και τον ημερήσιο τύπο για την ανάδειξη και την προστασία της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Σήμερα υπηρετεί στην ελληνική αστυνομία, στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης.

Είναι υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου με το Λασίθι στη Πλώρη και τν Αντώνη Ανηψητάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos