ο υποψήφιος βουλευτής με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
ο υποψήφιος βουλευτής με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Αντιπροσωπεία  του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μακρονικολάκη. Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων του Λασιθίου και οι μεγάλες ελλείψεις σε πόρους και προσωπικό που έχουν προκαλέσει πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της στελέχωσης των νοσοκομείων του νομού ώστε να καλύπτουν με επάρκεια την υγειονομική περίθαλψη όλων των Λασιθιωτών.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης εκτός από τα παραπάνω, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει για το νομό η καλή λειτουργία του ΕΚΑΒ και η ενίσχυσή του, καθώς και στη μεγάλη υστέρηση που έχει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι προτεραιότητα στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχει αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή τους. Τόνισε τη σημασία που έχει η σωστή λειτουργία των νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας για την άμεση και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων σε παροχές υγείας αλλά και για την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Γ. Μανουσάκη όπου εκτός από τα προβλήματα των εργαζομένων και της λειτουργίας του Νοσοκομείου τέθηκε το ζήτημα της άμεσης αναπλήρωσης των μελών του Δ.Σ. που έχουν παραιτηθεί ώστε να αποφευχθούν διοικητικές και νομικές δυσλειτουργίες.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos