Ο Δ. Κουνενάκης με το Τ.Σ. Μ. ΛακωνίωνΣυνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Μέσα Λακωνίων είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουνενάκη. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Μ. Λακωνίων. Τα βασικότερα θέματα που έθεσαν είναι:
 
Ενίσχυση καθαριότητς και συντήρηση αγροτικής οδοποιΐας καθώς και διανοίξεις νέων αγροτικών δρόμων.
 
Χρειάζεται η συντήρηση και καθαρισμός του αποστραγγιστικού και συντήρηση της σήραγγας που είναι σε κακή κατάσταση.
 
Επίσης είναι ανάγκη αντικατάστασης του παλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.
 
Η ανάπτυξη της περιοχής δημιουργεί την ανάγκη για νέα δεξαμενή νερού, ενώ πρέπει να προγραμματισθεί η κατασκευή αγωγού για τον βιολογικό κααρισμό.
 
Ζητούν την επέκταση του φωτισμού, την δενδροφύτευση, τη συντήρηση στο καλντερίμι προ Λατώ, την αξιοποίηση του ημιτελούς κτιρίου και του σχολείου.
 
Και στα Μ. Λακώνια μας έβαλαν θέματα λειτουργίας με τη συνένωση και θεωρούν πως ο Δήμος βρίσκεται μακριά από την καθημερινότητα και τις ανάγκες του χωριού.
 
Συζητήσαμε πως πρέπει να δούμε τις ανάγκες αλλά και το ρόλο του χωριού με τις νέες τάσεις ανάπτυξης που διαμορφώνονται.
 
Ήδη αρκετοί το επιλέγουν ως τόπο πρώτης κατοικίας με σύγχρονες κατασκευές ενώ η μικρή απόσταση από την πόλη δημιουργεί νέα δεδομένα.
 
Η προτίμηση ξένων να εγκαασταθούν εκεί δείχνει ίσως το μέλλον ενώ χρειάζεται να αναπτυχθούν δράσεις που θα συνδέουν τον τουρισμό με την παραγωγή μας, τη ζωή και το περιβάλλον.
 
Η λειτουργία του ΤΕΙ είναι προφανές ότι αλλάζει τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της περιοχής, γεγονός που επιβάλλει νέο προσανατολισμό σκέψης και δράσης.
 
Άγιος Νικόλαος
13 Ιουλίου 2006
(Το γραφείο Τύπου του συδυασμού) 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos