Γιώργος Μηλιαράς (Απάντηση στην ανοικτή επιστολή του υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Μ. Φιλιππάκη).
Διαβάσαμε την ανοικτή επιστολή του υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου κ. Ματθαίου Φιλιππάκη που συμμετέχει στις εκλογές με το συνδυασμό «ο Νομός Λασιθίου στην Πρώτ Γραμμή» με επικεφαλής τον κ. Κων/νο Νικολαράκη.

 
Για το Συνδυασμό μας ο διάλογος για θέματα ανάπτυξης του Οροπεδίου Λασιθίου είναι θετικός. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για απόπειρα διαλόγου αφού από την ειστολή του κ. Φιλιππάκη γίνεται κατανοητό ότι καμιά σχέση δεν έχει η παρέμβαση του αυτή την ώρα, με τα πραγματικά προβλήματα και την ανάπτυξη του τόπου μας. Μια βδομάδα πριν τις εκλογές, προτείνει να δημιουργηθεί κίνημα πολιτών ενάντια στο φράγμα Αποσελέμη για το μέλλον του τόπου.
 
Εμείς αναρωτιόμαστε: Γιατί πριν τελειώσει η προθεσμία για την κατάθεση συνδυασμών δεν υποστήριξε ανοικτά την ύπαρξη και άλλου συνδυασμού στο Οροπέδιο για να υπάρχει όπως ισχυρίζεται και άλλη «θεσμική άποψη» για το θέμα; Δεν έβεπε τότε την ανάγκη την οποία επικαλείται σήμερα; Και αφού δεν το έπραξε τότε, γιατί δεν προτείνει κίνημα πολιτών την επομένη των εκλογών αλλά το κάνει τώρα; Απαντά ο ίδιος μέσα από το κείμενο του.
 
Ο στόχος είναι προδήλως ψηφοθηρικός και η τακτική γνωστή. Φαίνεται άλλωστε από την όλη επιχειρηματολογία που αναπτύσσει. Είχε λέει συνεργαστεί πολύ καλά με τον πρώην Δήμαρχο, είχε πάρει πρωτοβουλία με το «Λάσιον Κοινόν» κ.α. Τα θυμίζει λοιπόν σήμερα στους ψηφοφόρους μη τυχόν και τα ξεχάσουν, βάζοντας και ολίγη κινδυνολογία για την ανάπτυξη και το φράγμα Αποσελέμη, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα με στόχο να συσπειρώσει ψήφους στη λογική της αντίδρασης.
 
Δικαίωμα του να επιλέγει προεκλογική τακτική. Εμείς θεωρούμε όμως ότι δεν πρέπει να παραβλέπει την αλήθεια και να μας αδικεί – έστω και αν δεν μας αξιολογεί θετικά – για χάρη της προεκλογικής σκοπιμότητας. Καταρχήν γνωρίζει ότι δεν είμαστε μονοκομματικός συνδυασμός. Τα ονόματα είναι γνωστά. Δεν ξέρει ότι συμμετέχουν στο συνδυασμό μας ενεργά κμματικά στελέχη όλων των κομμάτων με γνωστή παρουσία και δράση αλλά και άνθρωποι χωρίς κομματικές ταυτότητες; Μια απλή ανάγνωση των ονομάτων αρκεί για να το διαπιστώσει. Ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρχει θεσμικά άλλη άποψη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Είναι αυτονόητο πως όποιος έχει άλλη άποψη και θέλει να την εκφράσει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχει στις εκλογές. Δεν φταίμε εμείς για το ότι δεν έγινε άλλος συνδυασμός. Ως «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Λασιθίου» ανταποκριθήκαμε στην απαίτηση της κοινωνίας για ενότητα και την κάναμε πράξη. Δεν ενωθήκαμε στη λογική της σιωπής αλλά στην λογική της δράσης. Είναι όμως τουλάχιστον προσβλητικό για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους να αντιμετωπίζονται ως να μην έχουν ελεύθερη βούληση και άποψη, επειδή ανήκουν σε ένα συνδυασμό.
 
Δηλαδή μόνο όσοι δεν τόλμησαν να κατέβουν στις εκλογές έχουν άποψη; Και αν έχουν γιατί δεν την εξέφρασαν; Αναρωτιόμαστε όμως ακόμα: Και στο Βραχάσι υπάρχει ένας συνδυασμός. Έχει την ίδια θέση και για αυτόν ο κ. Φιλιππάκης; Και κεί η ενότητα είναι «καταστροφική για την ανάπτυξη και τη συμμετοχική δημοκρατία»; Εμείς δεν αρνούμαστε το ενδιαφέρον, τη συμμετοχή, το ρόλο και την πίεση κανενός, αλλά ζητούμε να λέγεται η αλήθεια. Τις προϋποθέσεις και τα αντισταθμιστικά έργα για το φράγμα Αποσελέμη τις έβαλε μ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου και όχι μετά την «πίεση και την επιχειρηματολογία» του κ. Φιλιππάκη.
 
Επανειλημμένα δε, ζητήσαμε και λάβαμε επίσημες διαβεβαιώσεις από τις δύο κυβερνήσεις. Και βέβαια δεν επαναπαυόμαστε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όσα ανήκουν στον τόπο και τα παιδιά μας. Όσον αφορά τις δύο προτάσεις που καταθέτει – για το τέλος υπέρ του Δήμου και τον έλεγχο της ροής του νερού – ενημερώνουμε ξανά ότι έχουν διατυπωθεί σαφέστατα από ο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς αυτές δεν θα λειτουργήσει το έργο. Δεν μας λέει λοιπόν κάτι καινούργιο. Αλλά είπαμε, παντέρμη ψηφοθηρία… Σήμερα το φράγμα Αποσελέμη είναι δημοπρατημένο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία στηρίζει το συνδυασμό του κ. Νικολαράκη στον οποίο συμμετέχει και ο κ. Φιλιππάκης.
 
Εμείς δεν είχαμε σκοπό να αναδείξουμε κανένα θέμα, αλλά μετά την ανοικτή επιστολή, είμαστε προβληματισμένοι και θέλουμε να γνωρίζουμε επίσημες θέσεις. Καλό θα ήταν λοιπόν να μάθουμε αν ο Υποψήφιος Νομάρχης και ο Συνδυασμός του, υιοθετούν τις καταστροφικές απόψεις του κ. Φιλιππάκη για το έργο που ενέκρινε και συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την προηγούμενη; Ο Υποψήφιος Νομαρχιακός σας Σύμβουλος κ. Νικολαράκη λέει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη» γι τίποτα, τονίζει ότι «θα σας διαψεύσουν και θα σας καθησυχάσουν 100 φορές μέχρι να γίνουν πραγματικότητα» τα έργα.
 
 
Υποστηρίζει ότι με το φράγμα «όλα θα οδηγήσουν στην πλήρη ανατροπή των έως τώρα φυσικών, οικονομικών, και κοινωνικών χαρακτηριστικών του Οροπεδίου» καθώς και ότι τα «αντισταθμιστικά που τάξανε ξεμακραίνουν παραπέρα». Ξέρετε κάτι συγκεκριμένο εσείς που εμείς δεν γνωρίζουμε; Αν ξέρετε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι αρνητική για τα έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου, να μας το πείτε για να ξεσηκωθούμε.
 
Τέλος, ξεπερνούμε τον προσβλητικό τρόπο που αντιμετωπίζει όλους εμάς, που καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε την τοπική κοινωνία. Λες και εμείς δεν ενδιαφερόμαστε ή είμαστε ανίκανοι να προασπίσουμε το συμφέρον του τόπου μας και πρέπει να μπούμε υπό την καθοδήγηση του κ. Φιλιππάκη. Συμπαραστάτες και συναγωνιστές θέλουμε και όχι καθοδηγητές.
 
Οι εκλογές και οι κινδυνολογίες θα περάσουν και θα έλθει η επόμενη μέρα όπου εμείς θα είμαστε παρόντες για έργα και διεκδικήσεις. Γιαυτό ξεκαθαρίζουμε πως δεν περισσεύει κανείς και δεν παραγνωρίζουμε την αγωνιστική διάθεση και την παρουσία κανενός, ούτε του κ. Φιλιππάκη.
 
Τον καλούμε λοιπόν μετά τις εκλογές – είτε εκλεγεί Νομαρχιακός Σύμβουλος, είτε όχι – να είναι κοντά μας. Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών για ανάπτυξη του Οροπεδίου Λασιθίου και αν χρειαστεί δυναμική διεκδίκηση, να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Εμείς θα είμαστε εκεί.
 
 Εκ μέρους του Συνδυασμού
 
Γιώργος Μηλιαράς
Υποψήφιος Δήμαρχος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos