Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης, ιδρυτική ανακοίνωση
Νεάπολη

Προς τους δημότες της Νεάπολης

Αγαπητέ συμπολίτη και συμπολίτισσα.

Εδώ και χρόνια παρακολουθείς, όπως όλοι μας, την συνεχή παρακμή και υποβάθμιση του τόπου μας, χωρίς αντίδραση και διαμαρτυρία, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συμβιβασμένη με την κακή πορεία των κοινών μας υποθέσεων.

Όσοι υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση και όσοι μας στηρίζουν, ύστερα από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων, αποφασίσαμε ν’ αντιδράσουμε σ’ αυτή την κατάσταση, που νομίζουμε πως δεν αρμόζει στον τόπο, τους ανθρώπους και την ιστορία του.

Ως πρώτο βήμα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση εκλογικού συνδυασμού για το Τοπικό Συμβούλιο της Νεάπολης, που θα μετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με την επωνυμία Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Νεάπολης.

Η κίνηση μας στοχεύει να μεταφέρει τη φωνή μας στα όργανα του Δήμου, όσο και ευρύτερα, χωρίς τις δεσμεύσεις και τους συμβιβασμούς, τους οποίους αναπόφευκτα συνεπάγεται η ένταξη σε εκλογικό συνδυασμό.

Η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση σήμερα, είναι τόσο απογοητευτική, ώστε να ξεπερνά πρόσωπα και συνδυασμούς.

Η εικόνα της παρακμής, αναγνωρίζεται στην καθημερινότητα μας, όπως για παράδειγμα στην Ύδρευση και στην Καθαριότητα.

Αναγνωρίζεται επίσης, στην απουσία δημοσίων επενδύσεων, απόδειξη της έλλειψης όχι μόνο σχεδιασμού και οράματος, αλλά ακόμη και απλού ενδιαφέροντος.

Είναι η εικόνα μιας Αυτοδιοίκησης που απορροφά σημαντικούς πόρους, χωρίς να παράγει ανάλογο έργο.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως φορέας πίεσης προς τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης και προς την κεντρική εξουσία, προκειμένου να επιλύσουμε στοιχειώδη προβλήματα που χρονίζουν άλυτα και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας. Στόχος μας επίσης είναι να προτείνουμε και ν’ αξιώσουμε σοβαρές παρεμβάσεις, που θ’ αξιοποιούν φυσικούς πόρους και πλεονεκτήματα, με στόχο την έξοδο από το τέλμα και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Γνωρίζουμε το αρνητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε. Θα αντιτάξουμε την θέληση μας, την αγάπη μας στον τόπο και τη γνώση όχι μόνο των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Θα επιδιώξουμε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις, χωρίς να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας να εκφράζουμε την αντίθεση μας, σε όποια σημεία διαφωνούμε. Θα συνεργασθούμε με τους τοπικούς φορείς και θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία, προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης και της δημιουργίας. Θα συνεργασθούμε επίσης με τους φορείς των ομόρων Κοινοτήτων, ιδίως του Επάνω Μεραμπέλλου, στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και στην κατάρτιση προγραμμάτων και δράσεων.

Η επιτυχία της προσπάθειας μας, εξαρτάται από την στήριξη των δημοτών. Είναι αυτό που ζητούμε από εσάς σήμερα και αυτό που θα καθορίσει την πορεία μας στο μέλλον. Σ’ αυτή την πρόσκληση μας, δεν πρέπει να διστάσετε. Μαζί μπορούμε ν’ αναστρέψουμε την σημερινή εικόνα και ν’ ανοίξουμε την πόρτα στις καλές προθέσεις, που οδηγεί στην προκοπή και την ευημερία του τόπου μας.

Η προσωρινή επιτροπή

    Βασιλάκης Γιάννης                             Γαλανάκης Δημήτρης

    Γιαλελάκης Αντώνης                           Γουλιδάκης Γιώργος

    Δαμιανάκης Γιάννης                           Μελιδονιώτης Νίκος

    Νικηφοράκης Γιώργος                       Τσαούσης Αριστείδης   

Φαίτάκης Γιώργος του Εμμ.              Φαϊτάκης Γιώργος του Θεοδ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos