αποσύρει την υποψηφιότητα του....
αποσύρει την υποψηφιότητα του….

Θα ήθελα να ανακοινώσω και επίσημα πως δεν θα διεκδικήσω το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Πράγματι καιρό τώρα είχε διαμορφωθεί μια δυναμική για μια τέτοια προοπτική και οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους τη στήριξαν και συμμετείχαν σ’ αυτήν.

Έχοντας υπάρξει και παλαιότερα στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρετώντας από διάφορες θέσεις τη δημόσια ζωή του τόπου μέχρι πρόσφατα, στάθμισα συνειδητά και αξιολόγησα ρεαλιστικά και ψύχραιμα τις καταστάσεις ως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Κρίνω λοιπόν πως οι συνθήκες δεν είναι στην παρούσα φάση οι κατάλληλες για τη Δημοτική Αρχή που είχα οραματιστεί.

Μια Δημοτική Αρχή που μένει μακριά από στεγανά, πολιτικές κατηγοριοποιήσεις και κάθε μορφής εξαρτήσεις, μα που ενώνει προς τους κοινούς στόχους, με ενεργή συμμετοχή των πολιτών, με συνέργειες και προτάγματα για το αύριο.

Νιώθω την ευθύνη να μην υπάρξει περαιτέρω πίεση και πιθανότατα «διαχωρισμός» της κοινωνίας με τόσες υποψηφιότητες, τη στιγμή μάλιστα που το ζητούμενο παραμένει πρώτιστα η ενότητα και η σύμπλευση όλων μας.

Όλοι αναγνωρίζουμε πως ο τόπος μας έχει πολλά προβλήματα, γι’ αυτό και εκτιμώ πως είναι κρίσιμο να υπάρξει μια δυναμική Δημοτική Αρχή με άξονές της την κοινωνική συνοχή και συμπόρευση και την ανοιχτή, αντιπροσωπευτική και δημοκρατική διαβούλευση.

Ένας Δήμος με ισχυρές διεκδικήσεις, εξωστρεφή παρουσία και μετρήσιμα τα αποτελέσματα.

Έστω και τώρα, φρονώ πως υπάρχουν περιθώρια για ειλικρινείς και υπεύθυνες στάσεις και πιθανόν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να προκύψουν οι γέφυρες για την επόμενη μέρα.

Ευελπιστώ να προκύψει ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά για τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

 Νίκος Κοκκίνης

Κριτσά, 16.04.2014

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos