Μπάμπης Σαρίδης, ανεξαρτητοποίηση
Μπάμπης Σαρίδης

Συνδημότες ,συνδημότισσες,

 Ιδεολογικοί , πολιτικοί και λόγοι πολιτικής ηθικής, μου επιβάλλουν την διακοπή οποιασδήποτε σχέσης, όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό,  με την ομάδα που αποκαλείται Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Σητείας, που πρακτικά, εδώ και καιρό και προπαντός σήμερα , ούτε αξιωματική ούτε αντιπολίτευση είναι.

Ό,τι απέμεινε από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Σητείας και την δημοτική της ομάδα , δεν έχει καμία σχέση με τις ιδεολογικές ,πολιτικές αλλά και ηθικές αξίες της προγραμματικής της διακήρυξης.

Σήμερα μετά και την αποστασία  του υπεύθυνου της δημοτικής ομάδας, κατά δήλωση του, στο χώρο της αυτοδιοικητικής δεξιάς, αποτελεί μια επικίνδυνη ομάδα, στα χέρια ανθρώπων  της πολιτικής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης , που το χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων , σκοπών και στόχων. Τα παραπάνω καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των δημοτών της Σητείας.

Θέσεις και συμπεράσματα που διατυπώνονται σε κείμενο σαν προϊόντα συλλογικής επεξεργασίας, είναι μόνο προσωπικά και κατά το συμφέρον του συγγραφέα. Συλλογικές επεξεργασίες θέσεων και συμπερασμάτων δεν υπήρξαν ,διότι δεν λειτουργεί το σκέλος της δημοκρατικής συνυπευθυνότητας και συναπόφασης.

Η πολιτική εμπειρία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σητείας και ο απολογισμός δράσης της με τα θετικά και τα αρνητικά του αποτελούν μικρό κομμάτι της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σητείας για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Ιδεολογήματα του τύπου  << εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα >> που ανασύρονται από το πολιτικό οπλοστάσιο των πιο επικίνδυνων πολιτικών κύκλων , αποκρύπτουν τον βαθιά πολιτικοκοινωνικό – ταξικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα ιδεολογήματα αυτά είναι επικίνδυνα και αντιδραστικά. Έτσι κι αλλιώς, στην πράξη μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών, γίνεται η σούμα τού πόσοι  δήμοι ανήκουν σε κάθε πολιτικό χώρο με τον ανάλογο χρωματισμό.

Ιδεολογήματα του τύπου,  << υπερκομματικός υποψήφιος >> ,<< ρεαλιστική πολιτική>>, << τα προβλήματα στους δήμους δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα >>, <<χρήσιμος υποψήφιος >>, <<υποψήφιος σε χώρο που να μπορεί να διοικεί >>, χρησιμοποιούνται από πολιτικούς ογκόλιθους του πολιτικού παιχνιδιού.

 Τα ιδεολογήματα αυτά, << καμία γλαύκα δεν κομίζουν εις Αθήνας >>. Έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και κατ’ επανάληψη από διάφορους λάτρεις του πολιτικού αμοραλισμού, οι οποίοι θυσιάζουν τους εαυτούς τους και τα συμφέροντα τους, << για το καλό του τόπου >>.¨

Προκαλούν θλίψη, οι πολιτικοί γυρολόγοι, που διαπραγματεύονται την θητεία τους στα κοινά, για να την εξαργυρώσουν  την ένταξη τους σε αυτοδιοικητικούς χώρους, σε αντιπαράθεση με τους οποίους ανδρώθηκαν, αν ανδρώθηκαν, πολιτικά.

Όταν στον πολιτικό αγώνα τα πράγματα δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σου και καταφεύγεις στην ομπρέλα του πολιτικού σου αντιπάλου, τότε αυτό ο σοφός λαός μας το ονομάζει αποστασία.

Ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται και έχουμε δραματική αύξηση της επιτάχυνσης του. Η προοδευτική ιδεολογία δέχεται γενική επίθεση και βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε άμυνα. Ο καθένας μας μετράει τις αντοχές του και μετριέται ανάλογα με τις αντιστάσεις του.

Σ’ αυτές  τις ιστορικές στιγμές , το παρελθόν του καθένα μας μετράει και αξιολογείται ανάλογα με τη σημερινή στάση ζωής του.

Οι σημερινές συνθήκες μού επιβάλλουν αποστασιοποίηση και αυτονόμηση σε επίπεδο δήμου απ’ αυτό  που ονομάζεται Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και δεν παραιτούμαι, για να μην απογοητεύσω αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Με βαθιά αίσθηση ευθύνης και βλέποντας αυτοκριτικά την πορεία μου από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση , θα προσπαθήσω να ενώσω τη φωνή μου, με όσους συμφωνούν , θέλουν και μπορούν για την ανασύνταξη της ενότητας της αριστεράς στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Σητεία, αξιολογώντας την συγκυρία και τις συνθήκες.

                                                                                                    Σητεία 04/02/2019  Σαρίδης Χαράλαμπος

Δημοτικός σύμβουλος δήμου Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos