Γιώργος ΒάρδαςΚατά τη διάρκεια της συμμετοχής μου στη διαδικασία για υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου είχα δηλώσει ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα και ότι θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή μου.
Αυτό και θα πράω στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Πέρα από τη δεοντολογία της διαδικασίας θεωρώ ότι οι ανάγκες του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, οι προοπτικές του αύριο απαιτούν τη συνένωση δυνάμεων. Δεν αρκούν οι μεμονωμένες προσπάθειες όσο καλοπροαίρετες και αν είναι. Πολύ περισσότερο όταν αφήνουν περιθώρια για πολυποίκιλες σκοπιμότητες ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Υπηρετώντας πολλά χρόνια τα κοινά δεν απέκτησα τη νοοτροπία του σωτήρα του κόσμου ούτε και του αναντικατάστατου. Οι πολιτικοί ρόλοι ήταν πάντοτε διαφορετιοί χωρίς ποτέ να αναλάβω εργολαβικά και κατΆ αποκλειστικότητα θέσεις της «υψηλής πολιτικής». Με άλλα λόγια υπηρέτησα τον τόπο και τους πολίτες μας και από τη θέση του απλού στρατιώτη. Και αυτό προτίθεμαι να κάνω, αν έτσι κρίνει η τοπική κοινωνία.
Θα συμμετάσχω στο ψηφδέλτιο συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουνενάκη διότι κρίνω ότι έχει τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα βασισμένο στην ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου με τις Αυτοδιοικητικές αρχές της συμμετοχικής παρουσίας όλων των φορέν του Δήμου.

Η μεθοδική Αυτοδιοικητική διεκδικητικότητα θα είναι η προϋπόθεση της υλοποίησης του προγράμματος που θΆ ακολουθήσει. Θεωρώ ότι το γενικό πλαίσιο που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα εμπεριέχει τη φιλοσοφία αλλά και την πρακτική της υλοποίησής του.

Βάρδας Γιώργος.
Αντινομάρχης Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos