Συνάντηση με την Ένωση Γονέων είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη.
Τα βασικότερα θέματα που έθεσαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και ο πρόεδρος, κύριος Τζώρτζης Γιώργος είναι τα εξής:

Είναι επιτακτική η ανάγκη αγοράς οικοπέδου και κατασκευής ενός 2ου Λυκείου καθώς και η μεταφορά και η κατασκευή του 1ου Γυμνασίου στο ίδιο οικόπεδο, στα πλαίσια της σχολικής κτιριακής υποδομής του δήμου, καθώς αι η κατασκευή και ίδρυση νέων σχολικών χώρων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως για παράδειγμα ενός 5ου Δημοτικού σχολείου, με την αγορά νέων οικοπέδων, σε περιοχές που θα προκύψουν έπειτα από μελέτες. Αλλά και η ίδρυση ενός Βρεφονηπιακού σταθμού στο Καλό Χωριό θα εξυπηρετήσει τους γονείς που εργάζονται.
Επιπλέον, η συντήρηση και ο τακτικός ολοήμερος καθαρισμός των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων από εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου πριν και κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και συνεργεία καθαρισμού καθΆ όλη την διάρκεια της ημέρας και ειδικά ο τουαλέτες κατά την διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων, αποτελεί μια πρόταση που θα εξασφαλίσει τόσο την διατήρηση των σχολικών κτιρίων για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα αξιοπρεπώς, όσο και την προστασία της υγιεινής εκατοντάδων μαθητών.
Ουσιαστική πρέπει να είναι και η λειτουργία της επιτροπής Παιδείας η οποία θα χαράζει και θα εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκπαιδευτική πολιτική που θα ακολουθείται από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Τέλος, απαραίτητος είναι και ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών όπου καθίσταται η ανάγκη.

¶γιος Νικόλαος 25 Ιουλίου 2006

Το γραφείο Τύπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos