Συνάντηση με τους ετεροδημότες Συνάντηση με τον Σύλλογο των Αγιονικολιωτών της Αθήνας είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήρη Κουνενάκη. Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων κατά  την οποία  ο πρόεδρος   του  Συλλόγου  κ. Καρτέρης Μανώλης,

ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντινομανωλάκης Γιώργος καθώς αι μέλη του Συλλόγου, κ. Ρουσάκης Κων/νος και κ. Στεφανάκης Μανώλης μας έθεσαν ως σημαντικότερα τα παρακάτω ζητήματα:
 
Επιθυμία των ετεροδημοτών είναι η ένταξη τους στις δραστηριότητες και στις εκδηλώεις του Δήμου Αγίου Νικολάου, καθώς και η ηθική συμπαράσταση από πλευράς Δήμου προς τους Αγιονικολιώτες της Αθήνας, που την έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε είδους οικονομική βοήθεια.
 
Η εξεύρεση οικονομικών πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Συλλόγου θα αποτελούσε μια σημαντική βοήθεια για τον Σύλλογο. Επιπλέον, χρήσιμη θα ήταν η αξιοποίηση της αίθουσας του Συλλόγου στη Αθήνα, για κάθε είδους δραστηριότητες του Δήμου.
 
Οι συντοπίτες μας, μας έκαναν επίσης αρκετές προτάσεις και κατέθεσαν τις σκέψεις τους για την βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας της πόλης.
 
Όπως, η καθιέρωση αστικής ή δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία θα λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ και η αντιμετώπιση γενικότερα του κυκλοφοριακού προβλήματος, η δημιουργία κέντρων πληροφόρησης για τους επισκέπτες του Δήμου μας και η ανάπτυξη αστικών στάσεων εντός και εκτός Δήμου και ιδιαίτερα η δημιουργία στάσης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς Άγιο Νικόλαο.
 
Με το Σύνδεσμο «Φίλοι των Λιμνών»
 
 Συνάντηση, επίσης, πραγματοποιήσαμε με εκπροσώπους του Συνδέσμου «Φίλων των Λιμνών» κατά την οποία ο πρόεδρος κ. Μανώλς Ατσαλάκης και το μέλος κ. Κων/νος Πατεράκης μας ανέπτυξαν μια σειρά προβλήματα που αφορούν στο χωριό των Λιμνών, όπως η στέγαση των παλιών επαγγελμάτων, η εξαγορά κι η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου. Χρειάζεται να βοηθηθούν οι Σύλλογοι των Αθηνών για στέγαση σε κοινό οίκημα αθώς και η ίδρυση ομοσπονδίας.
 
Με το Σύλλογο των απανταχού Λουμαθιανών
 
Με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κουνάκη-Βασιλάκη Μαρίνα είχαμε συνάντση κατά την οποία συζητήσαμε τόσο τα προβλήματα του χωριού όσο και τα προβλήματα του Συλλόγου των Αθηνών. Ο Δήμητρης Κουνενάκης σε όλες τις συναντήσεις ανέφερε τη σημασία της καλής συνεργασίας του νέου Δήμου και των Συλλόγων των απανταχού Συντοπιτών μας με στόχο:
 
 1) Τη διεύρυνση της συνεργασίας και των επαφών ανάμεσα στο Δήμο και τους Συλλόγους τόσο στη γενέτειρα όσο και στους τόπους διαμονής.
2) Την ηθική και οικονομική στήριξη των Συλλόγων για την επιτυχία των σκοπών τους,
3) Την προσπάθεια για συνεργασία όλων των τοπικών Συλλόγων.
4) Την αξιοποίηση και συνεργασία με όλους τους συμπολίτες μας για την προώθηση των θεμάτων του Δήμου. Γι’ αυτό χρειάζεται η επαφή με τους συμπολίτες μας και η ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου και ο καθορισμός κοινής στρατηγικής.
 
Αγιος Νικόλαος 24 Αυγούστου 2006
Το γραφείο Τύπου 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos