Κωνσταντίνος Νικολαράκης Ο ιατρός και νομαρχιακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικολαράκης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί (11.4) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στον ¶γιο Νικόλαο την υποψηφιότητα του ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές. Ο κ. Νικολαράκης δήλωσε ανοικτός σε όλες τις προτάσεις από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

 
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα και το πρόγραμμα του συνδυασμού του. Τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση νονού, που θα χαρίσει όνομα στην κίνηση του.
 
Όσον αφορά στο «Λάσιον Κοινόν» ξεκαθάρισε ότι είναι ανεξάρτητο, η δέσμευση του ισχύει έως τα τέλη του χρόνου και από κει και ύστερα θα αποφασίσουν όλα τα μέλη μαζί για την πορεία του και τους σκοπούς – αν υπάρχουν ακόμη – της ύπαρξης του.
 
Η δήλωση του Κωνσταντίνου Νικολαράκη
 
Προς τους πολίτες του Νομού Λασιθίου
 
 Βρισκόμαστε έξι μήνες περίπου πριν από τις εκλογές του Οκτώβρη που θα αναδείξουν τα μέλη του νέου Νομαρχιακού Συμβουλίου και το Νομάρχη της περιόδου 2007-2010. Οι συζητήσεις, οι ζυμώσεις και οι προβληματισμοί για τη συγκρότηση συνδυασμών και την ανάδειξη υποψηφίων έχουν αρχίσει προ πολλού και διογκώνονται καθημερινά.
 
Όπως γνωρίζετε έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που έφεραν ως πιθανή την υποψηφιότητα μου ως επικεφαλής συνδυασμού για τις επερχόμενες Νομαρχιακές εκλογές. Στάθμισα πάρα πολλούς παράγοντες προτού καταλήξω στη σημερινή μου απόφαση.
 
Μίλησα με τους φίλους μου. με γνωστούς μου. με πολλούς πολίτες του Νομού και με την οικογένεια μου. Δέχτηκα πολλές ενθαρρυντικές γνώμες για να προχωρήσω στην υποψηφιότητα μου. υπήρξαν όμως και απαισιόδοξοι που μου συνέστησαν να αποφύγω αυτήν την εμπλοκή θεωρώντας την άσκοπη και αναποτελεσματική.
 
Η τελική μου απόφαση υπαγορεύτηκε από μια βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι σε ένα Νομό με τρομακτικό έλλειμμα ανάπτυξης που καθημεριά μεγαλώνει. Κάθε φορά που έφευγα από τον τόπο μου -και φεύγω συχνά- είχα την πίκρα και διετύπωνα το ερώτημα «ΓΙΑΤΊ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ».
 
Γιατί το παιδί του Ηρακλειώτη, του Ρεθυμνιώτη, του Χανιώτη μπορεί να σπουδάζει στον τόπο του και το δικ μας να ξενιτεύεται:Γιατί οι κάτοικοι των άλλων νομών της Κρήτης να απολαμβάνουν την πολυτέλεια ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου και εμείς να ταξιδεύουμε σε δρόμους της προηγούμενης πεντηκονταετίας;
 
 Γιατί οι άλλες πόλεις της Κρήτης να διαθέτουν μια σφύζουσα Ακαδημαϊκή Κοινότητα και οι δικές μας να αγκομαχούν σε, ένα φτωχό πολιτιστικό και έρημο ακαδημαϊκό περιβάλλον; Γιατί οι πολίτες των άλλων Νομών της Κρήτης να επιλύουν τα όποια προβλήματα υγείας στον τόπο τους και εμείς παρά τις βελτιώεις του συστήματος υγείας να τρέχουμε σε γειτονικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα; Γιατί… Γιατί… Γιατί….
 
Είμαι για δεύτερη τετραετία Νομαρχιακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομό Λασιθίου, αρχικά με το συνδυασμό «Λασιθιώτικη Συνεργασία» και την τρέχουσα περίοδο με την κίνηση πολιτών «Λάσιον Κοινόν». Μαζί με τους συναδέλφους μου συμβούλους κατεβάλαμε συστηματικές προσπάθειες για την αναβάθμιση της λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
 
Τέθηκαν σημαντικά ζητήματα προς συζήτηση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ικανοποιητικά. Απαιτείται μια συλλογικότερη προσπάθεια για μια μεγαλύτερη διεύρυνση και συσπείρωση σε μια κίνση πολιτών για μια νέα δυναμική σύνθεση στην εκπροσώπηση της Νομαρχιακής μας Αυτοδιοίκησης.
 
Υπηρέτησα και υπηρετώ ως γιατρός τον ασθενή συνάνθρωπο για δεκαέξι έτη στο Νομό Λασιθίου. Απεφάσισα να υπηρετήσω αυτή τη φυρά-αν ο Λαός του Νομού Λασιθίου το θελήσει -όχι το μεμονωμένο ασθενούντα πολίτη αλλά τον χρονίως πάσχοντα και επικίνδυνα υστερούντα Νομό μας.
 
Σας ανακοινώνω την πρόθεση μου να σχηματίσω ένα συνδυασμό για τις προσεχείς Νομαρχιακές εκλογές από άτομα ΌΛΩΝ των πολιτικών παρατάξεων ανεξαιρέτως. με μοναδικά κριτήρια την εντιμότητα, την κοινωνική καταξίωση και τη διάθεση προσφοράς για τον τόπο. Οραματιζόμαστε να τερματίσουμε τη μιζέρια και την περιθωριοποίηση του Νομού μας.
 
Η εργατικότητα των κατοίκων του δε φτάνει για την προκοπή μας. Χρειάζονται νέα στόχευση. νέες μεθοδεύσεις και σύγχρονες στρατηγικές. Τα οποία σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα δεν απαξιώνονται. Το παρελθόν δε διαγράφεται. Αλλάζουμε βηματισμό και ατενίζουμε το μέλλον. Το μέλλον όχι το δικό μας αλλά το μέλλον των παιδιών μας. Των παιδιών μας που μας κοιτάζουν κατάματα και δε δικαιούμαστε να τα απογοητεύσουμε.
 
Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς. Είναι ένας μαραθώνιος. Πρόθεση μας είναι ούτε τους πολίτες να κουράσουμε ούτε εμείς να εξαντληθούμε στη μέση της διαδρομής. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή. Θα υπάρχει υπεύθυνη και διαρκής ενημέρωση όλων των πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις.
 
Προς το παρόν εύχομαι σε όλους υγεία και καλές γιορτές. Καλή Ανάσταση. Η Ανάσταση του Χριστού ας σηματοδοτήσει και την αρχή μιας νέας πορείας Ανάστασης του τόπου μας.
 
¶γιος Νικόλαος , Τρίτη 11 Απριλίου 2006
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
 
Print Friendly, PDF & Email

Από manos