Στις 16/6 αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (για το Δήμο Αγίου Νικολάου), παρευρέθηκε στη μαζικότερη φοιτητική συνέλευση των όλων των ετών, που έγινε στο ΤΕΙ της πόλης μας, με θέμα την απάντηση των φοιτητών στην προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου και δωρεάν χαραχτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατά την έναρξη της συνέλευσης, οι φοιτητές, έδωσαν την ευκαιρία στον υποψήφιο δήμαρχο της Δ.Α.Σ Βασίλης Χατζηδάκης να τοποθετηθεί, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα των σπυδαστών που είναι ταυτόχρονα και αγώνας παλλαϊκός.
Αγώνας για ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο η γνώση δεν θα είναι εμπόρευμα που θα πουλιέται και θα αγοράζεται με δίδακτρα, αλλά δικαίωμα του κάθε νέου ανθρώπου. Για ένα πανεπιστήμιο που θα απαντάει στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας και της επιστήμης, και δε θα γίνεται τόπος εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Τους διαβεβαιώσαμε ότι σε αυτήν τη πόλη υπάρχουν άνθρωποι που δε βλέπουν τους φοιτητές σαν πηγή συμπληρωματικού εισοδήματος, αλλά τους βλέπουν σαν νέους συμπολίτες με όνειρα ελπίδες και δικαιώματα, όπως ακριβώς θα θέλαμε να βλέπουν οι κάτοικοι άλλων πόλεων τους Αγιονικολιώτες φοιτητές.
Όσο είναι εδώ η γνώμη τους, οι προβληματισμοί τους και οι αγώνες τους αφορούν και αυτή την ίδια τη πόλη.
Τους μεταβιβάσαμε τα συγχαρητήριά μας γιατί κέρδισαν την ρώτη τους νίκη, συντασσόμενοι με την κατάληψή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Η προσωρινή αναδίπλωση του υπουργείου πρέπει να μετατραπεί σε ολική απόσυρση του νομοσχεδίου και ο όποιος διάλογος να γίνει με βάση τα αιτήματα που καταγράφονται στις μαζικές φοιτητικές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα. Αλλωστε οι διάλογοι όπως τους εννοεί το υπουργείο, σημαίνουν τη διαπραγμάτευση για το ποια και πόσα δικαιώματα θα κουτσουρευτούν. Αυτό δείχνει η εμπειρία όλων των κοινωνικών αγώνων.
Οι φοιτητές απάντησαν με τον τρόπο τους λίγο αργότερα ψηφίζοντας με συντριπτικά ποσοστά συνέχιση της κατάληψης.
Βλέπετε οι ανάγκες των νέων ανθρώπων είναι που προσανατολίζουν τις αποφάσεις και όχι οι κομματικές τους καταβολές.
Για αυτές τις ανάγκες παλεύουμε κι εμείς, και παλεύουμε με τους φοιτητές, ασχέτως του ότι δεν ψηφίζουν στις δημοτκές εκλογές σε αυτήν τη πόλη…

Κύριοι, Κύριοι των άλλων συνδυασμών…το πιάσατε το υπονοούμενο;;;

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: