Από τη συνάντηση

Σύγχρονος Δήμος

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006 η τρίτη θεματική συνάντηση που οργάνωσε η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Κουνενάκη «Σύγχρονος Δήμος» με θέμα τα οικιστικά, την χωροταξία και το περιβάλλον, τα συγκοινωνιακά και τις υποδομές.

Στην συνάντηση στην οποία προήδρευσε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από τους Βαρκαράκη-Κωστάκη Αφροδίτη, Γουναλάκη Γιώργο, Καναβάκη Σταύρο, παρέστησν και τοποθετήθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες, στα θέματα κυρίως των οικιστικών, της χωροταξίας και του περιβάλλοντος, της συγκοινωνίας και των υποδομών.

Ο Δημήτρης Κουνενάκης αναφέρθηκε καταρχήν στην αξία αυτών των συναντήσεων, οι οποίες εκφρζουν τις αντιλήψεις για συμμετοχική διοίκηση όπου οι πολίτες μαζί με το Δήμο, συζητούν, καταθέτουν απόψεις, προγραμματίζουν και ελέγχουν τις αποφάσεις.
Ακολούθησαν πλήθος τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους. Κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις που ανέδειξαν ποικίλα προβλήματα σε σχέση με τα σχέδια και την ανάπτυξη των οικισμών, την χωροταξία και τις χρήσεις γης, την εμφάνιση και την ποιότητα ζωής στις δομημένες περιοχές, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις περιοχές που αναπτύσσονται τουριστικά, την υδροδότηση του Δήμου καθώς και τα κυκλοφοιακά προβλήματα.
Υπήρξαν προτάσεις για άμεσες παρεμβάσεις και ενέργειες, σκέψεις για την διαμόρφωση των προϋποθέσεων μιας θετικής εξέλιξης του Δήμου. Το ενδιαφέρον και η ανησυχία πολλών δημοτών, φανερώνει ότι υπάρχει το δυναμικό αλλά και οι σκέψεις για να αλλάξουμε το μέλλον μας εφόσον συνεργαστούμε όλοι για να το πετύχουμε. Ο Δημήτρης Κουνενάκης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την ανοικτή επικοινωνία με τους δημότες και μετά την εκλογή της παράταξης και κάλεσε όλους να συσπειρωθούν γύρω από την νέα δημοτική αρχή για να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλο.

Οι τοποθετήσεις μαγνητοφωνήθηκαν και ήδη, αναλύονται από ομάδα στελεχών, με σκοπό να διαμορφωθεί η στρατηγική και το πρόγραμμα της παράταξης. Βεβαίως ο διάλογος συνεχίζεται και οι δημότες που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα θέματα αυτά, μπορούν να στέλνουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «Σύγχρονου Δήμου» info@sdimos.gr, που λειτουργεί ως βήμα διαλόγου του Δημήτρη Κουνενάκη και των ανθρώπων της παράταξής του με τους δημότες.

Το γραφείο Τύπου

Άγιος Νικόλαος 25 Ιουλίου 2006

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: