Να αποδοθεί σε δημόσια χρήση ο χώρος ανατολικά του ΓΝΑΝ
η χωροταξία της περιοχής

“Για τις ανάγκες των πολλών, όχι τα κέρδη των λίγων” . Αυτό είναι το κύριο σύνθημα της Λαϊκής Συσπείρωσης και θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο θέμα του χώρου ανατολικά από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός χώρου που ενώ σύμφωνα με το σχέδιο πόλης έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος, η  συνεχής αναστολή της καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων από το Δήμο Αγ.  Νικολάου έχει οδηγήσει στο να μη χρησιμοποιείται ως κοινόχρηστος για τις ανάγκες των πολλών , αλλά να αποτελεί αντικείμενο πολυετούς εμπορικής εκμετάλλευσης για τα κέρδη των λίγων.

Μετά τις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να υπάρξει και να ενταθεί αγώνας και διεκδίκηση για την άμεση απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου και την απόδοση του σε χρήση στην τοπική κοινωνία ως χώρος πρασίνου και ελεύθερης στάθμευσης, αφού βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, δίπλα στο Νοσοκομείο, στο δεύτερο δημοτικό σχολείο και στο αρχαιολογικό μουσείο.

Βεβαίως μέχρι να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση  θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να εξετάσουν το κατά πόσο είναι νόμιμο να γίνεται  εμπορική εκμετάλλευση ως ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Όμως σε κάθε περίπτωση όλοι οι σχετικοί φορείς και σύλλογοι θα πρέπει να πιέσουμε  στην κατεύθυνση για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση του σημαντικού αυτού χώρου στο κοινωνικό σύνολο για ελεύθερη χρήση και για  την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Γιώργος Μανουσάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos