Άγ. Νικόλαος: Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Άγ. Νικόλαος: Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

06/04/2016 @ 09:00 - 13:00

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί μια πρωτοβουλία ανάδειξης μαθητικών έργων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής ή διαθεματικών έργων projects με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Πραγματοποιείται από το 2013 με μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και από το 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας προσέλκυσε πέρυσι χιλιάδες επισκέπτες γα να παρακολουθήσουν έργα από 7160 μαθητές και 500 σχολεία, ενώ για το 2016 θα διεξαχθεί παράλληλα και σε Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο

την Τετάρτη 06, Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σπουδαίο θεσμό για την εκπαιδευτική κοινότητα, ένα σημείο συνάντησης σχολείου και κοινωνίας και τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015). Επιπλέον έχει της Στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ αρωγοί είναι κατά τόπους Δήμοι, Περιφέρειες και άλλοι Τοπικοί Φορείς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκτίθενται και παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες, διεξάγονται εργαστήρια για μαθητές, και συμμετέχουν διακεκριμένα πρόσωπα της Πληροφορικής. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο (μέσα από τις ιστοσελίδες των τοπικών φεστιβάλ) επίπεδο.

Φέτος, για πρώτη φορά θα υπάρξει η δυνατότητα οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΛασιθίου, να παρουσιάσουν τα έργα τους στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο (περιοχή Λακώνια).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην κεντρική Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.digifest.info και στην τοπική για Ηράκλειο και Λασίθι: http://digifest-ira.blogspot.gr

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Π.Ε. Λασιθίου:

Πανσεληνάς Γεώργιος,        Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης
Βασιλάκης Σπύρος,              Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Λασιθίου
Ορφανάκης Βασίλειος,       Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Λασιθίου
Παπαδάκης Κωνσταντίνος  Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου
Πουλάκης Μάνος ,               Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Λασιθίου
Φαρσάρης Μιχαήλ,             Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Λασιθίου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/04/2016
Ώρα:
09:00 - 13:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Τ.Ε.Ι. Λακώνια
Επαρχιακή Οδός Αγίου Νικολάου - Πεπονίδων
Λακώνια, Λασίθι, Greece
+ Χάρτης Google