Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυφτής, ετήσια γιορτή
πρώτο χορός από τα μέλη του συλλόγου και φίλους

Το Σάββατο 1η Ιουλίου, έκανε τελικά την ετήσια του γιορτή φέτος ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυφτής, στο χώρο του στην είσοδο του οικισμού.

Αυτή τη φορά το τελωνείο στον Άγιο Νικόλαο, δεν έδωσε την μονοήμερα άδεια απόστασης για ρακή οπότε δεν στήθηκε το καζάνι και η ρακή ήταν προηγούμενης εσοδείας.

Στο οροπέδιο ανέβηκαν πολλοί παλιοί και πιστοί φίλοι της Θρυφτής και του Συλλόγου, όσο και νέοι που θέλησαν να ξεφύγουν από τον καύσωνα των χαμηλών υψομέτρων. Και ανταμείφθηκαν καθώς η θερμοκρασία εκεί το βράδυ ήταν περί του 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χαμηλός καλωσόρισε τους φίλους που βρέθηκαν εκεί, υπενθύμισε τη προσπάθεια για την ανέγερση του κτιρίου στον χώρο εκεί, που έχει σκοντάψει στις κωλυσιεργίες των διαφόρων σε εξέλιξη προγραμμάτων και έσυρε πρώτος το χορό μαζί με τα μέλη του συλλόγου.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης γιορτής, εκτός από το χώρο που γίνεται είναι οι μεζέδες και τα φαγητά που ετοιμάζουν οι κυρίες της περιοχής, γεύσεις του τόπου μας που δύσκολα βρίσκεις αλλού σε αντίστοιχες γιορτές.

Συνοδεία του Κρητικού συγκροτήματος, το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί ….. και λόγω του καύσωνα που ταλαιπώρησε τα παράλια …..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos