για την παραμονή των Γραφείων της Κοινότητας στο Βραχάσι
τα γραφεία της κοινότητας στο Βραχάσι

Σε συνεννόηση με τη Δημοτική Κοινότητα και τους Φορείς του Χωριού μας όλοι εμείς οι Βραχασώτες, όπου κι αν ζούμε, δηλώνουμε τη βούλησή και την ενεργή  συμπαράστασή μας, να μείνει ανοιχτό και εν λειτουργία το Γραφείο της Κοινότητας στο Βραχάσι.

Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτή την προσπάθεια συνοπτικά είναι:

  1. Το Βραχάσι είναι η ιστορική έδρα της Αυτοδιοικητικής Μονάδας, που οργανώθηκε και  διατρέχει επί τρεις αιώνες τον τόπο μας! Σε αυτή τη μακραίωνη πορεία του, είτε ως Δήμος, είτε ως Κοινότητα, ως Τοπική Κοινότητα και σήμερα ως Δημοτική Κοινότητα, κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε  το κλείσιμο των Γραφείων της. Όποια σκέψη προς κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά  και στην κατάργησή του Βραχασίου ως το κέντρο αναφοράς αυτής της αυτοδιοικητικής οντότητας. Ας μην υποτιμάται η σημασία της ιστορικότητας για την ταυτότητα ενός τόπου.
  2. Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του χωριού μας. Δεν διανοούμαστε  ότι μια προσφάτως αναβαθμισμένη Τοπική Κοινότητα σε Δημοτική Κοινότητα Βραχασίου, δεν δικαιούται να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της  με δύο ή τρεις υπαλλήλους.
  1. Ο Δήμος πρέπει να αφήσει ανοιχτά και στο Σίσι(το ΚΕΠ το οποίο το έκλεισε αναιτιολόγητα) αλλά και στο Βραχάσι τα υπάρχοντα γραφεία ώστε να εξυπηρετούνται οι Πολίτες.
  2. Στο Βραχάσι υπάρχουν οι κατάλληλα διαμορφωμένες κτιριακές υποδομές όχι για ένα μόνο γραφείο, αλλά και για να φιλοξενεί και άλλες υπηρεσίες ενδεχομένως του Δήμου, ο οποίος θα πρέπει να είναι και ο ίδιος αποκεντρωμένος και όχι υδροκέφαλος.
  3. Η παρουσία του Δήμου στο Βραχάσι είναι απαραίτητη, αφού υπάρχει σημαντικός αριθμός κατοίκων που ζει στο χωριό. Το πληθυσμιακό κριτήριο δεν μπορεί να αποτελεί πάντα το απόλυτο και το μοναδικό κριτήριο για να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.  Ο Δήμος άλλωστε οφείλει να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και να το εφαρμόζει όταν παρατηρείται κάποια μείωση πληθυσμού και όχι να την ενισχύει με ανιστόρητες και χωρίς κοινωνικό έρεισμα προτάσεις.
  4. Ουδέποτε έχει τεθεί το θέμα της μετακίνησης  των γραφείων από κάποιο Βραχασώτη και ουδέποτε έχει εκφραστεί κάποιο παράπονο ή διαφωνία, γεγονός από το οποίο συνάγεται ότι είναι τελείως  άκαιρη αλλά και άτοπη κάθε σκέψη προς την κατεύθυνση αυτή.
  5. Υπάρχουν αποφάσεις από Λαϊκή  Συνέλευση αλλά και από τα εκάστοτε Τοπικά Συμβούλια του χωριού που στηρίζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και με επιχειρήματα την παραμονή των Γραφείων στο Βραχάσι.
  6. Αναφέρεται σε τελευταίο Δελτίο Τύπου του Δήμου ότι υπάρχουν ακόμη  εκκρεμείς γραφειοκρατικές εκκρεμότητες σε βάθος δεκαετίας κάτι στο οποίο συνηγορεί η συνέχιση της  λειτουργίας των Γραφείων στο Βραχάσι.
  7. Το Βραχάσι, το Σίσι και όλοι οι οικισμοί της Δημοτικής Κοινότητας αποτελούν μια ενιαία Αυτοδιοικητική Οντότητα, και  δεν πρέπει ποτέ να εμφιλοχωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια διχασμού, ανταγωνισμού  και διαχωρισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και γιατί πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την οντότητα του Βραχασίου, αντιστεκόμαστε σε κάθε πράξη υποβάθμισης του χωριού μας απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Ζητούμε να σταματήσει κάθε ενέργεια από πλευράς Δήμου Αγίου Νικολάου προς την κατεύθυνση του κλεισίματος των Γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας στο Βραχάσι, και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Φορείς του Χωριού μας.

Οι Βραχασώτες

Οι Βραχασώτες που έχουν, ήδη, εκδηλώσει τη στήριξή τους είναι:

  1. Φθενάκης Βασίλης, Dr, Dr, Dr, Καθηγητής Πανεπιστημίου
  2. Σουλαδάκης Ιωάννης τ. Υπουργός, Πολιτικός Μηχανικός
  3. Αγγελοπούλου – Σουλαδάκη Αλεξάνδρα 
  4. Καλλιόπη Ζουράρι, Δικηγόρος
  5. Ιεραπετρίτης Γεώργιος, Ιατρός
  6. Μαυρικάκης Νίκος, Συνταξιούχος ΥΠΑ, Φυσικός – Ραδιοηλεκτρολόγος.
  7. Σουλαδάκη Βασιλική, European and International Studies 
  8. Σουλαδάκη Μαρία, Πολιτικός Μηχανικός
  9. Ανθή Σπίθα, Ξενοδόχος
  10. Κριτσωτάκης Μανόλης, Νοσηλευτής
  11. Λεμπίδης Μανόλης, Ιδιοκτήτης  CretaMed, π. Δημοτικός Σύμβουλος
  12. Ροβίθης Μανόλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  13. Φθενάκης Ζαχαρίας, Dr. Φυσικός
  14. Μανιαδάκης Δημήτριος
  15. Σφακιανάκη Πελαγία
  16. Μαρία Στρατηγοπούλου, Αθήνα
  17. Σταυρουλάκης Σταύρος, Συνταξιούχος Αστυνομικός, Θεσσαλονίκη
  18. Σταυρουλάκη Όλγα, Θεσσαλονίκη
  19. Καμαράτος Μιχάλης, Ιωάννινα
  20. Ταχτσίδης Γεώργιος, Καθηγητής Ξένων Γλωσσών, Υποψήφιος Διδάκτορας Γλωσσολογίας
  21. Παπαμιχαήλ Κλαίρη, Τραπεζικός Υπάλληλος – Οικονομολόγος
  22. Βλάχος Νικόλαος, MsM – Τραπεζικός Υπάλληλος

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η οποία επαναλαμβάνουμε είναι σε απόλυτη συμφωνία με τη Δημοτική Κοινότητα και όλους τους  Φορείς της Περιοχής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, με   e mail η στο FB 

μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με τους:

Ν. Βλάχο,   
Εμμ. Κριτσωτάκη, 
Εμμ. Ροβίθη.

Το Βραχάσι μας έχει ανάγκη και εμείς δεν πρέπει να στερήσουμε τη στήριξή μας από μια τέτοια προσπάθεια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos