Θραψανιώτης, πολύτεκνοι στον Μπόλαρη
Θραψανιώτης, πολύτεκνοι στον Μπόλαρη

Δύο διαδοχικές συναντήσεις είχαν την Πέμπτη 18/2/2016 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης, ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Μπάρμπας και εκπρόσωποι των Συλλόγων Πολυτέκνων Κρήτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Εργασίας, με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.  Μπόλαρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου αντίστοιχα.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των   Συλλόγων  Πολυτέκνων Κρήτης αλλά και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Θεοτοκάς συζήτησαν θέματα που αφορούν την δωρεάν διανομή  οπωροκηπευτικών σε πολύτεκνες οικογένειες.  Ο  Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει υπηρεσιακά,  για να αλλάξει το σύστημα  διανομής των οπωροκηπευτικών  έτσι ώστε να μην μένουν προϊόντα αδιάθετα και να θάβονται, την στιγμή μάλιστα που τα κονδύλια και οι πόροι για την διανομή τους είναι εξασφαλισμένα. Τόνισε ότι στηρίζει τους πολύτεκνους και  ότι η συνεργασία με τους Συλλόγους  θα συνεχιστεί, έτσι ώστε με συνέργειες να λυθούν θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια,  έπειτα από τηλεφωνική επαφή του κ. Θραψανιώτη  με την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Φωτίου, κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων των πολυτέκνων κ. Παρασύρη, κ. Νησωτάκη, κ. Κοκολάκη, κ. Γιανναδάκη, κ. Σινολάκη, πραγματοποιήθηκε  μη προγραμματισμένη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό, παρουσία  της επιστημονικής συνεργάτιδας του κ. Βαρδάκη κ. Νούλα, και του  επιστημονικού συνεργάτη  του κ. Θραψανιώτη κ. Μπάρμπα.  Οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων έθεσαν στη Αναπληρώτρια Υπουργό θέματα όπως τη φορολογία εισοδημάτων, τα εισοδηματικά κριτήρια  και το όριο επιδόματος στο 4ο παιδί.

Η  Αναπληρώτρια Υπουργός ξεκαθάρισε ότι κανένας νέος φόρος δεν έχει μπει στα επιδόματα από το 2015 και καμία περικοπή δεν έγινε επί υπουργίας της. Ανέλυσε  επίσης και το ρόλο του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αξιοποίηση των κονδυλίων του συγκεκριμένου προγράμματος. Η κ. Φωτίου δεσμεύτηκε για κλιμακωτή αύξηση στην  οροφή των εισοδηματικών κριτηρίων ανεξάρτητα από τον αριθμό τέκνων.
Τόνισε επίσης ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα των πολυτέκνων για τη διανομή οπωροκηπευτικών δίχως εισοδηματικά κριτήρια εφόσον μένουν αδιάθετα κατά σειρά προτεραιότητας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: