ΧαρταετοίΗ επόμενη Δευτέρα αμέσως μετά τη Κυριακή της Τυρινής. Η πρώτη ημέρα της τεσσαρακοστής, που μας οδηγεί στο Πάσχα, η πρώτη ημέρα της περιόδου νηστείας, γιΆ αυτό άλλωστε και βγάζουμε στην επιφάνεια το σύνδρομο της κατοχής εκείνη την ημέα καταβροχθίζοντας ότι βρεθεί μπροστά μας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λιγότερο στη Κρήτη, η ημέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμα, δηλαδή την έξοδο του κόσμου στις εξοχές, το εορτασμό στη φύση, αφθονία, αλλά και τέλος της αποκριάς.

Ακόμ η Καθαρή Δευτέρα είναι συνυφασμένη με τον χαρταετό. Αετοί διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, πετούν στον ουρανό, καιρού επιτρέποντος βεβαίως. Προσοχή στα καλώδια και στους στύλους της Δ.Ε.Η..

ΘαλασσινάΕπίσης, θαλασσινά, ελιές, πίκλες, λουμπούνια, ταραμάς, λαγάνα αλλά και εφτάζυο ψωμί, αποτελούν τη συνήθη σύνθεση του τραπεζιού. Βέβαια η τσίκνα είναι αισθητή παντού, άρα το κρέας δεν ξεχνιέται.

Προσοχή λοιπόν στα θαλασσινά που αγοράζουμε, διότι μπορεί να μας χαλάσουν τη μέρα, προσοχή στους δρόμους που κινούμαστε, δεν πίνουμε όσοι οδηγούμε, γενικ σεβασμό στον συνάνθρωπο μας. Καλή (τε)σαρακοστή.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: