Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων
Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Τοπικών Διοικήσεων και μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων, ανεξάρτητο από παρατάξεις, έχει συγκροτηθεί με στόχο να συνεχιστεί η παρουσία εκπροσώπου του Νομού μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ και να προωθηθούν θέματα του Νομού Λασιθίου και των Οικονομολόγων.

Η ψήφος στη Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων αποτελεί μοναδική επιλογή σε ότι αφορά την εκλογή εκπροσώπου από το Λασίθι στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, λόγω του ότι τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης και όχι αντιπροσωπευτικά από κάθε Νομό.

Η Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων πέρα από κάθε κομματική γραμμή και με την στήριξη των συναδέλφων από όλο το Νομό Λασιθίου και όχι μόνο, έχει καταφέρει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις από το 1998 και έπειτα, να εκλέξει εκπρόσωπο στη θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Συμμετέχουμε και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να είναι το Περιφερειακό μας Τμήμα το πρώτο σε δραστηριότητα, κατά κοινή ομολογία.

Με αίσθημα ευθύνης για την επιλογή των μελών μας και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, επιδιώκουμε πάντα να προωθούμε θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας και το συμφέρον των μελών μας.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, το χρονικό διάστημα που πέρασε πετύχαμε με τη συμμετοχή μας στην Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης:

 • Κάθε χρόνο να πραγματοποιούμε μια σειρά από δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία καλύπτουν όλες τις ειδικότητες των μελών μας (φορολογικά, εργασιακά, ΕΛΠ, Προγράμματα Βοηθών Λογιστών, Μηχανογραφημένη Λογιστική, Σύνταξη βιογραφικού κ.α.)
 • Τα τελευταία 18 χρόνια να πραγματοποιούμε ανειλημμένα, Νοέμβριο με Δεκέμβριο, τις Ημέρες Οικονομικής Σκέψης σε Ηράκλειο και Λασίθι, με θέματα που αφορούν την Οικονομία, την Κοινωνία και τις ανάγκες κάθε τόπου.
 • Πήραμε θέση και πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούσαν τους συναδέλφους μας Λογιστές – Φοροτεχνικούς, Εκπαιδευτικούς όπως την εφαρμογή των ΕΛΠ και τα Αυτοτελή Πρόστιμα, την υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών κ.α.
 • Συμμετείχαμε στις δράσεις μαζί με άλλους φορείς για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
 • Δημιουργήθηκε το Ελεύθερο Βήμα Οικονομολόγων με παρουσιάσεις εργασιών των μελών μας.
 • Συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, Interreg & Balkan – Mediterranean, από κοινού με εκπαιδευτικά ιδρύματα και Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
 • Μετά την δημιουργία της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, με περισσότερους από 3.500 τίτλους βιβλίων πάνω σε οικονομικά και μη θέματα, δημιουργήθηκε η εφαρμογή εύρεσης εργασίας «Αγορά Εργασίας» όπου κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέτει το βιογραφικό και να αναζητά διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης.
 • Συνεχίζουμε με την ηλεκτρονική έκδοση του Περιοδικού «Οικονομολογώντας», σε μορφή Newsletter, όπου παρουσιάζονται όλες οι δραστηριότητες του τμήματος, έρευνες, άρθρα και απόψεις συναδέλφων.

Σε τοπικό επίπεδο, σε ότι αφορά το Νομό Λασιθίου:

 • Κάναμε παρεμβάσεις και καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε θέματα που αφορούν τις Τοπικές κοινωνίες όπως τις τοποθετήσεις μας για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού, της διαβούλευσης για τα έργα ΑΠΕ των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και ΕΛΙΚΑ, για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και την Τουριστική ανάπτυξη.
 • Διοργανώσαμε από κοινού εκδηλώσεις με το Σύλλογο Λογιστών, τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς στις τρεις μεγάλες πόλεις του Λασιθίου για τα πρόστιμα και τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
 • Συμμετέχουμε στις Δημοτικές Επιτροπές Διαβούλευσης.

Οι στόχοι μας για το μέλλον είναι η πιστοποίηση των επιμέρους ειδικοτήτων των μελών μας και η ανάδειξη και κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου. Η συνεχής στήριξη πρωτίστως των νέων και ιδιαίτερα των ανέργων συναδέλφων, μέσω της πραγματοποίησης εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων και χρήσης της πλατφόρμας βιογραφικών. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσα από τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις, συνεργασίες με φορείς και παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Καλούμε τους Οικονομολόγους του Νομού μας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Λασιθιώτικης Συνεργασίας Οικονομολόγων  και να μας ενισχύσουν στην προσπάθεια μας για ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τους συναδέλφους και το Νομό μας.

Οι Υποψήφιοι της ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ για την Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης

Αντωνάκη Μαρία του Νικολάου           (Εκπαιδευτικός – Ιεράπετρα)

Αρακαδάκης Γεώργιος του Ανδρέα      (Αν. Διοικ/της Νοσοκομείου Ιεράπετρας – Άγ. Νικόλαος)

Βασαρμιδάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ   (Δήμος Ιεράπετρας – Υπεύθυνη Λογιστικού Συστήματος)

Γεροντής Εμμανουήλ του Γεωργίου      (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Κουρίνος Νικόλαος του Εμμανουήλ     (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Κουτρουμπάς Αριστείδης του Ηλία     (Λογιστής – Σητεία)

Μαρκάκης Εμμανουήλ του Συμεών      (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Φιορέτζης Νικόλαος του Εμμανουήλ     (Ασφαλιστής – Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Χριστουλάκης Κων/νος του Εμμ.          (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Ψιμάρνης Μιχαήλ του Δημητρίου        (Λογιστής – Άγιος Νικόλαος)

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: