το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
το νοσοκομείο κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Εδώ και τέσσερα χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Νοσοκομείου μας, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που οδηγούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στη διάλυση και την υποβάθμιση και την περιοχή μας στο μαρασμό και την απαξίωση. Πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτής της επίθεσης αποτελεί, σήμερα, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου που παραμένει κλειστή 25 μέρες το μήνα, πρόβλημα που διαιωνίζεται μήνες τώρα, χωρίς προοπτική αποτελεσματικής επίλυσης. Αντίθετα, νέα προβλήματα προστίθενται, όπως η παρεμπόδιση λειτουργίας της ορθοπεδικής κλινικής, η σχεδιαζόμενη διάλυση της καρδιολογικής κλινικής, οι διαθεσιμότητες, η αυξανόμενη υποχρηματοδότηση, κλπ.

Δίπλα στην αποψίλωση του Νοσοκομείου, έχουμε ζήσει τα δύο τελευταία χρόνια και την αποψίλωση του δήμου Ιεράπετρας από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και το ΤΕΙ του. Αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά και η διαρκής απαξίωση και υποβάθμιση της περιοχής. Πιο πρόσφατη πράξη αυτού του δράματος είναι η ανακοίνωση κατάργησης του τοπικού καταστήματος του ΟΑΕΕ.

Οι διαρκείς, μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα έχουν καταφέρει να φρενάρουν ή και να ανατρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες συρρίκνωσης του Νοσοκομείου, ενώ έδωσαν μια μικρή παράταση ζωής και στο ΤΕΙ. Με τον ίδιο τρόπο απαιτείται να αντιδράσουμε και πάλι –και μάλιστα άμεσα, πριν προχωρήσουν οι εντεινόμενες προσπάθειες αποψίλωσης του Νοσοκομείου και του δήμου μας.

Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους φορείς του δήμου μας, καθώς και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων σε συζήτηση την Παρασκευή 2 Μαίου, στις 2μμ, στην Αίθουσα Μαρία Λιουδάκη για την έμπρακτη στήριξη του συλλαλητηρίου της 7ης Μαίου.

Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο συνταγματικό μας δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Απαιτούμε την παραμονή του ΟΑΕΕ και την επαναφορά όλων των υπηρεσιών που έχουν απομακρυνθεί από το δήμο μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: