Συνάντηση εργασίας για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της Κρήτης
οροπέδιο Λασιθίου

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ορεινών Περιοχών,

αναδείχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Ορεινών Δήμων.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αναπτύχθηκε πρωτοβουλία από την επιτροπή των Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (ΜΟΔ) ΑΕ και την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός υποστήριξης των ορεινών δήμων της χώρας ο οποίος θα αφορά στα θέματα του σχεδιασμού και της υλοποίησης των αναγκαίων έργων τους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση εργασίας στην Ήπειρο, στις 19 Οκτωβρίου 2017, με την υποστήριξη της ΠΕΔ Ηπείρου.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο και ώρα 10:00 με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ. Κρήτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Ηρακλείου, Αγίου Τίτου 1.

Θα  συμμετέχουν η Πρόεδρος Ορεινών Περιοχών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δήμαρχος Παρανεστίου Δράμας κα Αλεξάνδρα Μαρίνα  Σωτηριάδου,  ο Πρόεδρος της Μ.Ο.Δ. Α.Ε κος Παναγιώτης Πάντος με  στελέχη της (από τις Ομάδες Υποστήριξης Δικαιούχων ),  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. κος Θεόδωρος Γκοτόπουλος με τα  στελέχη της Ε.Ε.Τ.Α.Α, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  προκειμένου να καταγραφούν οι ειδικότερες ανάγκες των Ορεινών Δήμων της Κρήτης.

Επίσης όλοι  οι Δήμαρχοι, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, των Ορεινών Δήμων της Κρήτης, έτσι ώστε με την συμβολή τους  να   δημιουργηθεί ο κατάλληλος  μηχανισμός  υποστήριξης. Οι ορεινοί Δήμοι της Κρήτης σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 είναι οι Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Βιάννου, Κανδάνου-Σελίνου, Σφακίων, και Οροπεδίου Λασιθίου.

Τελικός στόχος είναι  να καταγραφούν με πληρότητα και σαφήνεια οι ανάγκες κάθε Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΚΡΗΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: