Χρεωκοπία Thomas Cook, επιπτώσεις
η πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου της Thomas Cook που ανακοινώνει τα δυσάρεστα

Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών και των τελευταίων ωρών, η Thomas Cook δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Αποτέλεσμα: 600.000 άτομα ανά τον κόσμο θα πρέπει να επιστρέψουν στις εστίες τους, με πολλούς και διάφορους τρόπους, όσοι είχαν κλείσει διακοπές δεν θα πάνε, τα ξενοδοχεία και στο τόπο μας, μένουν ξεκρέμαστα, τόσο μέχρι το τέλος της περιόδου, όσο και για την επόμενη χρονιά, ειδικά εκείνα που φιλοξενούσαν αποκλειστικά και μόνο πελάτες της Thomas Cook.

Υπόθεση όσων γνωρίζουν λεπτομέρειες, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και παιγνίδι για να βγει η εταιρία εκτός ανταγωνισμού και να μπουν νέοι παίκτες στο στερέωμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, εκτιμάται ότι περίπου 50.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και όπως ανακοινώθηκε απ’ το υπουργείο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στην Κρήτη μόνο ανέρχονται σε περίπου 20.000 οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες, ενώ περίπου 3.000 εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Κέρκυρα.

Λεπτομέρειες των επιπτώσεων μας ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ένωσης διευθυντών ξενοδοχείων κ. Πελεκανάκης μιλώντας στην εκπομπή “Πάμε Αέρα“.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Η παύση λειτουργιών της Thomas Cook αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που απαιτεί τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: