στο δρόμο προς το νεκροταφείο
στο δρόμο προς το νεκροταφείο

Άλλοι 135 πρόσφυγες βρέθηκαν πριν μερικές ώρες στη παραλία κάτω από τον Άγιο Ανδρέα στο Σχοινιά στο απάνω Μεραμπέλλο. Έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τις αρχές να βρίσκονται σε συνεννόηση για το χώρο φιλοξενίας και τα περαιτέρω. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήγαιναν Ιταλία. Ήδη λεωφορεία τους μεταφέρουν, κατά πληροφορίες, στο γήπεδο της Νεάπολης, ενώ η ασυνεννοησία ανάμεσα στις αρχές ….. έφτασε σε σημείο να μην υπάρχει λίγο νερό παρά μόνο από τον πρόεδρο του Βρουχά και μια κυρία η οποία μοιράστηκε το νερό της και μερικά τσουρέκια. Μάλιστα αναγκάστηκαν να κόψουν τη πλαστική σωλήνα του νερού προς το νεκροταφείο για να πλυθούν λίγο οι άνθρωποι οι οποίοι σκαρφάλωσαν μέσα στη κάψα του μεσημεριού από τη παραλία μέχρι εκεί.

τα λεωφορεία τους μετέφεραν στη Νεάπολη
τα λεωφορεία τους μετέφεραν στη Νεάπολη

Αντίθετα … μας μεταφέρθηκε ότι άνδρας των σωμάτων ασφαλείας που ήταν εκεί, φρόντισε να ξεδιψάσει “μεγαλοδημοσιογράφα” του Ηρακλείου ενώ τα παιδάκια διψούσαν.

Υπάρχει διαρκής επικοινωνία ανάμεσα στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου και την εκκλησία για τη καλύτερη δυνατή υποδοχή των ταλαίπωρων αυτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos