.... άμα έχει λάδι το καντήλι ....
ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο ….

Σίγουρα όλοι στη Κρήτη, αλλά και πιο μακριά από τη νησί γνωρίζουμε την έννοια της φράσης “άμα έχει λάδι το καντήλι”, που σημαίνει ανάμεσα στ’ άλλα, ότι κάποιος επέζησε παρά το μέγεθος και τη σφοδρότητα ενός τροχαίου δυστυχήματος.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από το αυτοκίνητο στη φωτογραφία, βγήκε ζωντανός ο οδηγός του και επέζησε μόνο με σπασίματα στα πόδια.

Πρωινές ώρες της 6ης Δεκεμβρίου, το συγκεκριμένο όχημα κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα από τα Γλύμματα προς Άγιο Νικόλαο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, βγήκε δεξιά, χτύπησε μερικά δένδρα, και σταμάτησε στο σημείο της φωτογραφίας 100 μέτρα από τον κόμβο Αγίου Νικολάου – Κριτσάς, έπιασε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο οδηγός, αν καταλάβαμε καλά απο τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, πετάχτηκε έξω από το όχημα και γλύτωσε μόνο με σπασμένα πόδια, κάτι που μας είπαν έχει πάθει ξανά, από αντίστοιχο περιστατικό. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

άμα έχει λάδι το καντήλι …..

Το αυτοκίνητο, καταστράφηκε ολοσχερώς και ευτυχώς που ο τόπος ήταν υγρός από τη βροχή της προηγούμενης μέρας οπότε η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, απλά τσουρουφλίστηκαν τα γύρω δένδρα, ενώ ο τόπος εχει γεμίσει από κομμάτια του κινητήρα.

Για να δούμε ….. θα εκτιμήσει ο νεαρός τυχερός το “λάδι στο καντήλι του” για να συνετιστεί;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos