άντε να εξηγήσεις το νέο ασφαλιστικό σύστημα
ο υφυπουργός και οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ και ο βουλευτής Λασιθίου

Εάν κάνουμε μια γενική παραδοχή εξ αρχής, ότι δηλ. η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει όντως (αγαθή) πρόθεση να συμμαζέψει το χάος του Ελληνικού Ασφαλιστικού συστήματος,

το Σάββατο (18/2) ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, προσπάθησε μαζί με τους συνεργάτες του, να απαντήσει στα ερωτήματα κυρίως μελών του οικονομικού επιμελητηρίου για πολλά θέματα τα οποία απαιτούν διευκρινίσεις.

Και τα ερωτήματα ήταν και είναι πολλά γύρω από το νέο ασφαλιστικό: Γιατί η μεταρρύθμιση θα πάρει χρόνο ή μάλλον χρόνια αφού και οι ίδιοι οι ιθύνοντες παραδέχονται ότι το νέο σύστημα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, από ενσωμάτωση και επεξεργασία των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων της χώρας και το ξεσκαρτάρισμα τους, μέχρι πολύ ειδικές ρυθμίσεις, όπως π.χ. τι γίνεται με τα μέλη ΔΣ εταιρειών.

άντε να εξηγήσεις το νέο ασφαλιστικό σύστημα
λιγοστό το ακροατήριο, κυρίως όμως επαγγελματιών φοροτεχνικών

Τόσο ο  υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, όσο και η συνεργάτης του κ Βρακά, προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη απόπειρα συμμαζέματος του ασφαλιστικού συστήματος έγινε επί των ημερών Τάσου Γιαννίτση το 2001, με άδοξο τέλος, αφού με συνοπτικές διαδικασίες ο καθηγητής στάλθηκε πίσω στο πανεπιστήμιο από όπου είχε προέλθει. Ίσως αν είχαν επιμείνει οι κυβερνήτες της εποχής, να είχαμε αποφύγει το σημερινό χάλι ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos